Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Krispig forell i ugnen med senap-honungsglaze, inkokta rotsaker och skummig smörsås
Spara på pinterest
Portioner
4
portioner
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Fisken
500
g
forellfilé
ska räcka till 4 portionsbitar
4
st
glutenfritt knäckebröd
1
dl
färsk persilja
hackad
2
msk
dijonsenap
1
msk
honung
0,5
st
citron, skalet
fint rivet
Inkokta rotsaker och smörsås
3
st
potatisar
2
st
morötter
1
st
palsternacka
1
bit
kålrot
1
bit
dill
stjälkar och blad, spara lite till servering
0,5
l
vatten
1
msk
buljongpulver
lantbuljong
2
msk
rödvinsvinäger
2
st
lagerblad
6
st
svartpepparkorn
50
g
smör
Instruktioner
Plocka bort benen ur filén och skär den fyra portionsbitar.
Blanda senap och honung i en skål och pensla ett tunt lager runtom forellbitarna.
Krossa knäckebrödet grovt i en mortel och blanda krosset med hackad persilja och citronskal.
Doppa forellbitarna i knäckebrödet, smulorna borde fastna bra i senapsglazen.
Smörj en ugnsform med olivolja och placera ut forellbitarna i den. Strö över lite salt som sista finish.
Stek i ugnen på 200 C i ca 20-30 minuter, tills klara.
Gör rotsakerna så länge; skala rotsakerna och skär dem i tärningar.
Lägg tärningarna i en kastrull tillsammans med dill, vatten, buljong, vinäger, lagerblad och pepparkorn.
Låt koka upp och därefter småputtra i 20 minuter.
Ta 2 dl av rotsakernas spad i ett litermått eller annat kärl med höga kanter och låt smöret smälta ned i det.
Vispa sedan upp spad och smör med en stavmixer till en skummig sås.
För över rotsakerna i en skål och klipp över färsk dill. Servera med den krispiga forellen och skummiga smörsåsen.