• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FiskHelgMiddag

Laga krispig forell i ugnen

av Malin Vesterback 15 oktober, 2019

Forell i ugnen blir jättegod med denna glutenfria topping bestående av krossat glutenfritt knäckebröd och en glaze av senap och honung. Till fisken serveras inkokta rotfrukter och en skummig smörsås.

Ja, det är precis lika gott som det låter!

Forell i ugnen – panera den själv

Mixa eller mortla glutenfritt knäckebröd och använd som ströbröd. Det fungerar jättebra! Jag har ytterligare smaksatt min panering med persilja och citron. Himmelskt gott!

Malin, receptskapare

I det här receptet är det senapskryddningen som gör att paneringen fastnar på fiskens yta – du behöver inte doppa i ägg före.

Skriv ut

Krispig forell i ugnen med senap-honungsglaze, inkokta rotsaker och skummig smörsås

Spara på pinterest
Portioner 4 portioner
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Fisken

  • 500 g forellfilé ska räcka till 4 portionsbitar
  • 4 st glutenfritt knäckebröd
  • 1 dl färsk persilja hackad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 0,5 st citron, skalet fint rivet

Inkokta rotsaker och smörsås

  • 3 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bit kålrot
  • 1 bit dill stjälkar och blad, spara lite till servering
  • 0,5 l vatten
  • 1 msk buljongpulver lantbuljong
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 st lagerblad
  • 6 st svartpepparkorn
  • 50 g smör

Instruktioner

  • Plocka bort benen ur filén och skär den fyra portionsbitar.
  • Blanda senap och honung i en skål och pensla ett tunt lager runtom forellbitarna.
  • Krossa knäckebrödet grovt i en mortel och blanda krosset med hackad persilja och citronskal.
  • Doppa forellbitarna i knäckebrödet, smulorna borde fastna bra i senapsglazen.
  • Smörj en ugnsform med olivolja och placera ut forellbitarna i den. Strö över lite salt som sista finish.
  • Stek i ugnen på 200 C i ca 20-30 minuter, tills klara.
  • Gör rotsakerna så länge; skala rotsakerna och skär dem i tärningar.
  • Lägg tärningarna i en kastrull tillsammans med dill, vatten, buljong, vinäger, lagerblad och pepparkorn.
  • Låt koka upp och därefter småputtra i 20 minuter.
  • Ta 2 dl av rotsakernas spad i ett litermått eller annat kärl med höga kanter och låt smöret smälta ned i det.
  • Vispa sedan upp spad och smör med en stavmixer till en skummig sås.
  • För över rotsakerna i en skål och klipp över färsk dill. Servera med den krispiga forellen och skummiga smörsåsen.
citronforellrotfrukter
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria scones med morot
nästa inlägg
Fröknäcke till jul med snabblagad fikonmarmelad

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

18 april, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

Amerikansk kycklingsoppa

7 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt