Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri laxpaj
Härlig laxpaj med glutenfri pajdeg - perfekt för buffén med vackra, höga kanter.
Spara på pinterest
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Total tid
1
timme
timme
Portioner
6
portioner
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Pajdeg
3
dl
majsjöl
1
tsk psylliumpulver
fiberhusk
100
g
smör
4
msk vatten
Fyllning
100
g
varmrökt lax
2
dl
riven lagrad ost
0,5
dl
gräslök
hackad
Äggstanning
4
ägg
1
dl
mjölk
3
dl
crème fraiche
1
tsk salt
2
krm krossad rosépeppar
1
tsk dill
torkad
Instruktioner
Pajdeg:
Hacka majsmjöl, psyllium och smör till en smulig massa i matberedare.
Droppa ner vatten under omrörning tills degen går samman.
Ställ degen en kvart i frysen och tryck sedan ut den i en pajform (20 cm i diameter för höga kanter, 24 cm för en vanlig, låg pajkant).
Förgrädda pajskalet i 200°, ca 10 min.
Fyllning:
Smula laxen i småbitar.
Lägg osten i pajskalet och därefter lax och gräslök.
Vispa samman äggstanningen och häll äggstanningen över.
Grädda pajen i ca 40 min.
Låt svalna innan servering.