Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
GLUTENFRIA CHOKLADBOLLSBULLAR
Glutenfria hastbullar fyllda med kokosbollsmet. Använd glutenfritt havregrynsmjöl till fyllningen eller mixa själv glutenfria havregryn till ett fint pulver.
Spara på pinterest
Förberedelser
30
minuter
minuter
Tillagningstid
12
minuter
minuter
Portioner
12
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Equipment
bullformar
Ingredienser
Fyllning:
100
g
smör
1
dl
strösocker
2
tsk
vaniljsocker
3
msk
kakaopulver
1
dl
kokosflingor
3
dl
havremjöl
glutenfritt
1
tsk
snabbkaffe
3
msk
hett vatten
Bulldeg:
1,5
dl
kokosfibermjöl
urtekram
1,5
dl
potatismjöl
1
msk
psylliumpulver
1
dl
pofiber
1
dl
strösocker
2
tsk
bakpulver
2
tsk
kardemumma
malen
50
g
smör
3
dl
mjölk
Till pensling:
1
st
ägg
uppvispat
pärlsocker
Instruktioner
Fyllning
Börja med fyllningen; skär smöret i tärningar och lägg i en skål.
Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, kokosflingor och havremjöl.
Mät upp kaffet i en mugg och häll över kokhett vatten.
Häll kaffet över ingredienserna i skålen och rör om tills väl blandat.
Ställ i kylen medan du gör bulldegen.
Bulldeg:
Sätt ugnen på 200 C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret och blanda ner det i skålen växelvis med mjölken.
Arbeta ingredienserna tills du fått en slät deg.
Gör 12 bollar av degen och lägg dem i 12 st bullformar på en plåt.
Gör en djup grop i varje bulle (ett kaffemått fungerar bra) och fyll gropen med fyllning.
Pensla bulalrna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 12-15 minuter tills bullarna fått litet färg.
Servera bullarna nygräddade. Förvara sedan i en plastpåse eller burk med tättslutande lock.