Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

När du en gång börjat baka dessa glutenfria bullar utan jäst kommer du aldrig att bemöda dig med några invecklade glutenfria bulldegar längre. Du behöver inte vänta, inte knåda eller kavla någonting. Bara rör ihop, fyll och grädda. Smart, eller hur?

Glutenfria bullar utan jäst – det populäraste receptet på Baka & Laga Glutenfritt!

Dessa chokladbollsbullar är en ny variant av Snabba glutenfria smörbullar – det populäraste receptet på denna sida. De bullarna bakas till typiska smörbullar.

Den här gången har bulldegen gjorts på mjölk istället för yoghurt och istället för “bara” smör består fyllningen av chokladbollssmet. Resultatet blir som en kokosboll, bulle och muffins i ett!

Så himla gott till eftermiddagsfikat…

Degen rörs ihop och rullas direkt till bullar.
Sedan görs en grop i varje bulle som fylls med chokladbollssmet.
Till sist penslas bullarna med uppvispat ägg och dekoreras med pärlsocker innan de gräddas.

Chokladbollssmet (eller kokosbollssmet) blir överraskande gott som fyllning i bullar och den går att baka av i ugnen utan problem.

Obs! Fyllningen i detta recept blir något i överkant, så räkna med att allt inte går åt till bullarna.

Lycka till med bakningen!


Glutenfria chokladbollsbullar – så här gör du dem:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
Skriv ut

GLUTENFRIA CHOKLADBOLLSBULLAR

Glutenfria hastbullar fyllda med kokosbollsmet. Använd glutenfritt havregrynsmjöl till fyllningen eller mixa själv glutenfria havregryn till ett fint pulver.
Spara på pinterest
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Portioner 12 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Equipment

  • bullformar

Ingredienser

Fyllning:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakaopulver
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 dl havremjöl glutenfritt
  • 1 tsk snabbkaffe
  • 3 msk hett vatten

Bulldeg:

  • 1,5 dl kokosfibermjöl urtekram
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 1 msk psylliumpulver
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma malen
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk

Till pensling:

  • 1 st ägg uppvispat
  • pärlsocker

Instruktioner

Fyllning

  • Börja med fyllningen; skär smöret i tärningar och lägg i en skål.
  • Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, kokosflingor och havremjöl.
  • Mät upp kaffet i en mugg och häll över kokhett vatten.
  • Häll kaffet över ingredienserna i skålen och rör om tills väl blandat.
  • Ställ i kylen medan du gör bulldegen.

Bulldeg:

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Smält smöret och blanda ner det i skålen växelvis med mjölken.
  • Arbeta ingredienserna tills du fått en slät deg.
  • Gör 12 bollar av degen och lägg dem i 12 st bullformar på en plåt.
  • Gör en djup grop i varje bulle (ett kaffemått fungerar bra) och fyll gropen med fyllning.
  • Pensla bulalrna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda i 12-15 minuter tills bullarna fått litet färg.
  • Servera bullarna nygräddade. Förvara sedan i en plastpåse eller burk med tättslutande lock.

Recept & foto: Malin Vesterback

CategoriesFika Vardag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.