Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria brödkakor
Saftiga och mjuka brödkakor som är enkla att lyckas med.
Spara på pinterest
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Jästid
30
minuter
minuter
Portioner
8
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
2
dl
mjölk
2
dl
vatten
hett
2
msk
mörk sirap
0,5
tsk
salt
2
msk
olja
eller smält smör
25
g
färsk jäst
1
st
ägg
2
msk
psylliumpulver
1
dl
durramjöl
1
dl
rismjöl
1
dl
tapiokastärkelse
eller maizenastärkelse
Instruktioner
Blanda kall mjölk med hett vatten.
Tillsätt sirap, salt och olja eller smör.
Kontrollera att blandningen är fingerljum och smula därefter ner jästen.
Rör om tills jästen upplöst sig helt.
Tillsätt ägg.
Blanda psyllium, durramjöl, rismjöl och stärkelse i en skål och vänd ner i degspadet.
Arbeta degen för hand med en slev tills allt är väl blandat. Så småningom börjar psylliumet
svälla och degen blir fastare.
Låt smeten stå och jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 C.
Ta fram en bakplåt och klä den med bakplåtspapper.
Baka ut degen i rismjöl blandat med stärkelse. Använd så mycket mjöl du behöver
för att det inte ska kladda på fingrarna eller fastna på bordet.
Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna, runda bröd.
För över bröden på plåtarna (4 bröd per plåt) och grädda dem i 15 minuter i mitten av ugnen (en plåt åt gången).
För över de varma bröden på ett galler att svalna.