Smält smör och mörk choklad i en kastrull på låg värme, rör hela tiden i botten.
Mät upp kokosmjöl, rismjöl och bakpulver i en skål och sikta ned det i äggsmeten.
Rör till sist ned den smälta chokladen och smöret. Blanda väl.
Häll upp smeten i en springform klädd med bakplåtspapper i botten (20 cm diameter).
Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara gräddad i kanterna men kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna helt, gärna en stund i frysen efteråt.
Platta till ytan på kakan med en sked så att den är jämn (glutenfria kakor sjunker ihop i mitten). Se till att lossa kakan från formen så att den inte blir så svår att ta bort senare.
Mousse
Hacka mjölkchoklad och vitchoklad fint och lägg var chokladsort i separata skålar som tål värme.
Koka upp 2 dl grädde och fördela hälften av grädden över mjölkchokladen, andra hälften över vitchokladen. Rör om så att chokladen smälter. Låt svalna.
Koka upp 0,5 dl vatten med 0,5 dl socker i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och vispa ner äggulorna i den heta sockerlagen. För sedan över alltsammans i en skål och vispa krämen med elvisp tills helt sval.
Vispa resterande grädde (3 dl) med elvisp tills ganska hård.
Blanda de vispade äggulorna med vispgrädden. Dela sedan smeten på hälften och rör ner chokladen i varsin hälft. Du borde nu ha två olika sorters chokladmousse.
Fördela mjölkchokladmoussen över kladdkakan och ställ den i frysen tills ytan stelnat. Förvara vitchokladmoussen i kylen så länge.
När mjölkchokladmoussen stelnat på ytan kan du försiktigt skeda över vitchokladmoussen. Jämna till ytan och ställ tårtan att stelna i kylen i minst 12 h, förslagsvis över natten.
Lossa kakan från formen och ta bort pappret under. Botten är fast så du kan hålla under med händerna och enkelt föra över kakan på ett fat. Jämna till moussekanten med en spatel om det behövs.
Pudra över kakao och dekorera med färska jordgubbar.