• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfria munkarValborg

Baka naturligt glutenfria sockermunkar

av Malin Vesterback 28 april, 2020

Det kan först verka svårt att baka naturligt glutenfria sockermunkar – håller de ens ihop? Men med detta recept går det enkelt och smidigt! Du kan använda degen för att göra munkringar eller göra små bollar som du fyller med sylt när de svalnat.

Glutenfria sockermunkar

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 10 Medeltal: 3.6]

Du behöver:

  • 4 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • stött kardemumma efter smak
  • 100 g strösocker
  • 1 msk psylliumpulver (fiberhusk)
  • 3 msk pofiber
  • 150 g rismjöl
  • 100 g kokosmjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 2 tsk guarkärnmjöl, ekologiskt (kan uteslutas)
  • 1 ägg
  • neutral kokosolja till fritering

Gör så här:

  1. Smält smöret och värm mjölken fingerljum.
  2. Häll smör och mjölk i en bunke och smula ner jästen.
  3. Tillsätt kardemumma, socker, psyllium och pofiber och rör om.
  4. Mät upp mjölsorterna i en skål och arbeta ner dem i degen under omrörning.
  5. Efter en stunds knådning knäcker du ner ett ägg och arbetar in det väl i degen. När du är klar borde du ha en deg som ser ut som den på bilden nedan.
  6. Låt degen jäsa på ett varmt och gosigt ställe i minst en halvtimme.

7. När degen jäst klart är det dags för utbakning.

8. Häll upp en hög med rismjöl på ett skärbräde och knåda in det i degen så att den inte klibbar så mycket. Formar sedan munkringar av degen.

På bilden nedan ser du munkringar som fått jäsa till sig en stund under en bakhandduk.

9. Dags för fritering! Kokosolja tål höga temperaturer och ger goda bakverk. Använd en neutral kokosolja så att kokossmaken inte tar överhanden. För att hushålla med oljan (som är dyrare än kokosfett) kan du använda en liten kastrull och fritera en munk i taget.

Bionas neutralt smakande kokosolja för bakning och stekning

10. Hetta upp oljan och ställ på medelvärme. Provtesta med en degboll först att oljan är tillräckligt varm.

11. Vänd munkarna när ena sidan fått färg och ta upp dem med en hålslev. 12. Låt munkarna svalna och rinna av på en bricka med hushållspapper Vänd munkarna i strösocker och servera.

Du kan givetvis fritera med vilken olja du vill och göra flera på en gång i större kastrull.
Lycka till!

friterakardemummakokosolja
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och gluten – som inte behöver gräddas!
nästa inlägg
Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt