• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri cheesecake

Caffè Mocha Cheesecake – cheesecake med kaffe och choklad

av Malin Vesterback 18 januari, 2017

Gillar du kakor med kaffe? Testa denna cheesecake som smaksatts med både kaffe och choklad. Hasselnötterna ovanpå är vackra som dekoration och smakar härligt crunchigt tillsammans med den mjuka ostkakan.

 

Cheesecake med kaffe och choklad

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Du behöver:

  • 160 g glutenfria digestivekex (semper)
  • 75 g smält smör
  • 600 g naturell färskost
  • 1 dl farinsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 tsk snabbkaffepulver
  • 100 g mjölkchoklad

Glasyr:
100 g choklad
1 msk smör
Till dekorering; hackade hasselnötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 C och ta fram en springform, ca 20 cm i diameter. Kläm fast ett bakplåtspapper i bottnen och riv loss allt papper som blir utanför kanten.
  2. Krossa kexen och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexmassan i bottnen av formen.
  3. Förgrädda kexbottnen i 10 minuter och låt sedan svalna.
  4. Rör samman naturell färskost och farinsocker med elvisp. Smaksätt med vaniljpulver.
  5. Sikta ner potatismjölet och rör om. Vispa ner äggen i smeten, ett i sänder.
  6. Mät upp grädde och snabbkaffe i en kastrull och värm upp blandningen – nästan till kokpunkten. Ta av värmen.
  7. Hacka chokladen och rör ner den i den varma grädden, rör tills chokladen smält helt och vänd sedan ner den i smeten.
  8. Häll smeten över kexbotten och jämna till ytan.
  9. Grädda kakan i 45 minuter, stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärme i en timme.
  10. Låt sedan kakan vila några timmar i kylskåp, helst över natten.
  11. Gör glasyr: Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull. Ta av värmen. Låt chokladsmeten svalna lite, så att den blir lite tjockare men fortfarande är rinnig.
  12. Häll glasyren över den kalla kakan och dekorera med hackade hasselnötter.

chokladfärskostkaffe
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Vegansk soppa med rostad blomkål, cashewnötter och dillkräm
nästa inlägg
Glutenfri pizzadeg med sötpotatis

Fler recept att pröva

Havtornscheesecake – enkelt recept

12 mars, 2020

Cheesecakerutor med citron och bär

8 juni, 2019

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt