• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
HöstLunchSommarSoppaVardagVegetariskt

Vegansk soppa med rostad blomkål, cashewnötter och dillkräm

av Malin Vesterback 22 september, 2016
vegansk soppa

En vegansk soppa behöver inte vara tunn och lätt – tvärtom! Med nötter och bönor blir soppan riktigt matig och krämig. Testa detta recept på blomkålssoppa med dillkräm. En simmig, smakrik soppa som du kan späda tills du är helt nöjd med konsistensen. Toppa med en härligt somrig dillkräm!

vegansk soppa

Vegansk blomkålssoppa

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 2 Medeltal: 4.5]

Du behöver:

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 st (500g) blomkål
  • 3 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten + grönsaksbuljong

Dillkräm:

  • 1 förpackning (285g) vita bönor
  • 1 dl sojayoghurt
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 tsk agavesirap, eller honung
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Blötlägg nötterna i kallt vatten i minst en timme.
  2. Bryt blomkålen i mindre bitar (buketter)
  3. Skala potatis och skär i bitar
  4. Skala löken och hacka den grovt
  5. Smörj en ugnsform med olivolja och varva blomkål, potatis och lök i den. Krydda med salt och peppar.
  6. Tillsätt vitlöksklyftorna, med skalet på.
  7. Rosta alltsammans i ugnen på 175 C i 30 minuter.
  8. Ta ut formen och låt den svalna något. Plocka bort vitlöksklyftorna, skala dem och lägg tillbaka dem i formen.
  9. Häll vattnet av nötterna och mixa dem tillsammans med grönsakerna i hushållsassistent till en slät massa.
  10. Koka upp vatten och buljongtärning och späd soppan med det. Om soppan känns för tjock, späd med mer vatten. Smaka av.
  11. Dillkräm: Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten.
  12. Lägg bönorna i en matberedare tillsammans med yoghurt, finhackad dill, agavesirap/honung, citronsaft samt salt och peppar efter smak.
  13. Mixa till en slät kräm.
vegansk soppa

Tips! Vill du få en krämigare soppa – späd den med ytterligare kokosmjölk eller havregrädde.

blomkålbönorcashewnötterdill
4 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Mjölfri och glutenfri chokladkolakaka
nästa inlägg
Caffè Mocha Cheesecake – cheesecake med kaffe och choklad

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

4 kommentarer

Sari 22 september, 2016 - 12:03

Låter jätte gott. Psst.. Super snygga bilder!

Svara
malinbatmastar 22 september, 2016 - 12:10

Tack Sari, vad du är snäll (och dina bilder är inte så pjåkiga heller). Jag känner alltid att jag måste steppa upp mitt game när jag sett ditt arbete, haha 😀

Svara
Sari 29 september, 2016 - 17:20

Nämen tack, snälla du <3 Det där va ju roligt att höra!

Svara
Pia 24 september, 2016 - 19:32

Perfekt, detta ska jag testa! 🙂 brukar göra grönsakssoppa med smältost men jag har tröttnat på det och vi behöver variation till köttet nån dag i veckan. Så detta får bli morgondagens lunch, råkar ha ingredienserna hemma dessutom 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt