Lista: Glutenfria inspiratörer på Instagram

Hör du till dem som inspireras av alla härliga konton på Instagram? Här hittar du kanske ett nytt konto med glutenfri inspiration att följa.


Virginia Küst

 • Receptkreatör, Fotograf, Influencer
 • Sveriges bästa glutenfria bakblogg 2017
 • SCUF-gaffeln 2016
 • Recept 👇🏼www.kustenarklar.se/recept

Linda Filipsson

Anna Winér

 • Vegetariskt/veganskt
 • Glutenfritt
 • Inget vitt socker
View this post on Instagram

Snickerstårta utan ugn 😍 Krispig botten, len vaniljfyllning, seg kola och en underbar chokladganache! Glutenfri, mejerifri, äggfri, utan vitt socker mm 👍 . RECEPT Botten: 1,25 dl glutenfritt havremjöl 0,5 dl jordnötssmör/frösmör 1 msk flytande sötning . Fyllning: 1,25 dl cashewnötter, blötlagda 0,5 dl kokosgrädde 2 msk kokosolja, smält 1,5 msk flytande sötning 0,25 tsk vaniljpulver . Kola: 1 dl kokosgrädde 0,75 dl jordnötssmör/frösmör 2,5 msk flytande sötning salt efter smak 1 dl nötter/frö att strö över . Chokladganache: 100 g choklad, sockerfri & vegansk 0,5 dl kokosgrädde 1 dl nötter/frö att strö över . SÅ GÖR DU 6-8 BITAR Botten: 1. Mixa samman alla ingredienser till botten. Tryck ut i en form som är ca 15 cm i diameter klädd med tårtplast. Ställ kallt. . Fyllning: 2. Mixa fyllningen slätt. Häll ovan på bottnen och ställ kallt. . Kola: 3. Koka upp ingredienserna och låt koka ca 0,5-1 minut, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Häll över fyllningen i formen. Strö på hackade nötter/frön. Ställ kallt. . Chokladganache: 4. Smält samman choklad och kokosgrädde till ganachen. Häll över kakan, toppa med hackade nötter/frön och låt stelna i kylen över natten. . Tips! Välj exempelvis @nicks fibersirap som sötning och ta frösmör istället för jordnötssmör vid allergi! Tillsätt eventuellt lite vatten i botten om den är för smulig, och viktigast av allt – bara fråga om det dyker upp funderingar 🤗❤️ . #snickerstårta#nobakedessert#bakautanugn#glutenfriagodsaker#glutenfritt#bakaveganskt#vadveganeräter#veganbaking#glutenfri#healthycake#healthytreats#nobake#yummydessert

A post shared by Anna Winér 👩‍🍳🍰 (@anna_winer) on

Marta Glutenfri

 • Naturligt glutenfri
 • Hälsoinspiratör, Yogateacher
 • 0% tillsatser/socker
 • Vego
 • Upphovskvinna t Martas bröd

Yvonne Hedberg

Food by Natta

Glad tjej från Norrland som älskar skogen, hundar & färgglad växtbaserad mat 🌈🌱🥑🌲

Smilla Luuk

 • Glutenpodden
 • Kokböcker: Smilla bakar, lagar och firar glutenfritt
 • 📽 Youtube.com/glutenfrittliv

Martine Bentzen

Guilt Free Living

 • Utan socker och gluten
 • Lic. Kostrådgivare- DM för info
 • Fysioterapeutstudent, Göteborg

Sofia Norborg

Glutenfritt – bakat med kärlek

Josefins glutenfria

Jag driver en bakblogg där jag lägger ut massa mumsiga recept. Alla recept är glutenfria!

Agnes Skeppstedt Mattei

 • Recipe creator/Receptkreatör
 • Glutenfritt & sockerfritt
 • Mat och bakverk
View this post on Instagram

👉GF BREAD (no yeast) |🇸🇪Naturligt glutenfri havrelimpa som även är nötfri (om du inte toppar med nötter), sockerfri och utan jäst! Kan enkelt göras mjölkfri också. Hoppas ni ska gilla mitt recept! | My recipe/Mitt recept👇 . . Hade massa flytande äggvita hemma som behövde användas vilket resulterade i detta bröd. Blev SÅ gott 🤩Funkar även att rosta❤️Ha en fin lördag, ta hand om er. Kram! . . 🇸🇪RECEPT ▪️4 hela ägg ▪️3 dl äggvita ▪️3,5 dl glutenfritt havremjöl ▪️1 dl glutenfria havregryn ▪️2,5 msk fiberhusk ▪️2 tsk bakpulver . ▪️4 msk smält valfritt smör (för mjölkfritt: välj mjölkfritt margarin. Bör även funka med smaklös olja) ▪️Lite salt (och kryddor om man vill) Värm ugnen till 200 grader. Vispa ägg och äggvita fluffigt med elvisp. Tillsätt smöret och rör runt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i äggsmeten. Blanda väl och häll sedan i en brödform täckt med bakplåtspapper. Toppa med nötter eller frön (jag använde valnötter & chiafrön. För nötfritt: uteslut nötter). Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter (tills brödet fått fin färg och är färdiggräddat). . . – Recipe👇 Preheat the oven to 200C. Whisk egg whites (3 dl) and eggs (4 eggs) fluffy. Add melted butter (2 tbsp). In a bowl, combine gluten free oat flour (3,5 dl), gluten free oats, psyllium husk (2,5 tbsp), baking powder (2 tsp) and some salt. Add the egg mixture. Place in a baking tin (with parchment paper). Bake in the oven for about 40 minutes.

A post shared by 🇸🇪AGNES SKEPPSTEDT MATTEI🇸🇪 (@agnessmattei) on

Madelene Lennartsson

 • Antiinflammatoriska recept & livsstilstips
 • Naturlig mat utan tillsatser
 • Medicinfri efter livsstilsförändring

Linda Nilsson

Här samlar jag bilder på mat som som får mig att må bra. Gott, sockerfritt, glutenfritt och helst vegetariskt. Recept på den nystartade bloggen: www.godanyttigheter.se

Snacks by Caroline

Receptkreatör/Fotograf – Göteborg
▪️Näringstäta recept
▪️Utbildad kostrådgivare
▪️nouw.com/snacksbycaroline

Elding Pontén

Författare, skribent, föreläsare.

Hilde Theres Heggelund

Hildes Glutenfrie kjøkken – recept på norska

View this post on Instagram

PAVLOVA 🇧🇻 Smelter i munnen🎶🎉 #utengluten #utenmelk ▶️OPPSKRIFT Pavola 26 cm ▪5 eggehviter (romtemp.) ▪250 gram sukker ▪1 ss maizenna ▪1 ts vaniljepasta eller 2 ts vaniljesukker ▪1/2 ts sitronsaft ▪1/4 ts salt ✅Sprøytetupp: 9FT _________ (STOR REKTANGEL PAVLOVA: 8 egg, 400 gram sukker, 2 ss maizenna, 2 ts vaniljepaste, 1 ts sitronsaft og 1/4 ts salt) ___________ Vaniljekrem: Lag vaniljekrem av vaniljesauspose, følg anvisningen, men bruk halvparten av væskemengde for krem. Melkeerstatning: 2.5 dl rismelk eller bruk Gryr fløteerstatning (1 dl gryr og 1.5 dl vann) . ▶️FREMGANGSMÅTE PAVLOVA Pisk eggehviter med på medium hastighet på kjøkkenmaskin (NB! bakebollen må være ren) tilsett sukker litt etter litt, Øk hastigheten til maks og pisk til du har en tykk, blank og stiv marengs, ca 5 min. Bland sammen vaniljesukker og salt, helles i marengs sammen med sitrondråper mens maskinen går på lav hastighet. Pisk 5 min til. Pisk inn maizenna til slutt på lav hastighet. _ Legg et bakepapir på stekebrettet, tegn mål som passer til kakefatet. Når kaken steker så "eser" den litt ut, beregn ca 1 cm ekstra på alle sider når du tar på marengsen. ▪Fyll opp en sprøytepose med marengsmasse resten tar du på bakepapiret og former i den størrelsen du vil ha. Til slutt lager du "borden" rundt med sprøytepose. STEKETEMP.: 120 grader NB! Forvarmes til 150 grader settes ned til 120 grader når du setter inn kakebrettet . STEKES MED Over og undervarme. STEKES på nederste rille. STEKETID: Ca 2.5 timer på 110 grader. _ ▪Stek pavlovaen i ca 2.5 timer. Skru av ovn og la kaken stå inne og tørke i ca 2 timer. Steker du kaken på kvelden kan du bare la pavlovaen stå inn i ovnen over natten. Pisk krem av 1 boks gryr fløteerstatning og 2 ss sukker. Pynting av pavlova: fyll først med vaniljekrem, deretter pisket krem oppå der også pynt med ønsket frukt og bær. #17mai#17maikake#kake#marengsbunn#pavlova#gryr#gryrfolk#utenglutenogmelk#glutenogmelkefri#glutenfri#glutenfritt#melkefri#melkefritt#jerniabaking#hjemoghage#mælkefri#udengluten#nrkmat#godtno#matprat#kitchnnorge#bakeglede#kakeprat#cøliaki#cøliakiforeningen#laktosefritt

A post shared by Hildes Glutenfrie kjøkken 🇳🇴 (@hildes_glutenfreekitchen) on

CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.