Att övergå till glutenfri mat behöver inte bli en stor omställning – i alla fall inte hemma (att äta ute på restaurang är en annan femma.) I den här artikeln får du många bra tips på glutenfri mat och recept.
Helt ”vanlig” mat, alltså husmanskost, är ganska enkelt att göra glutenfritt. Det är främst redningen som behöver bytas från bottenredning med vetemjöl i panna till toppredning, majsstärkelse utrörd i vatten. Tänk naturligt glutenfritt; kött. potatis, ris, sås, sallad och grönsaker, mjölkprodukter och ägg – du kommer väldigt långt med dessa.
Även pastarätter kan du göra precis ”som vanligt” idag då det finns så många bra glutenfria pastasorter att variera sig med.
Nedan hittar du ett axplock av våra recept på glutenfria maträtter.
Recept på glutenfria maträtter

Soppa
Kycklingrätter
- Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka
- En fantastisk sås till kyckling med granatäpple
- Kyckling i gräddig sås med paprika, soltorkade tomater och basilika
Gör egen glutenfri pasta
Vegetariskt
- Glutenfria vegobullar med quinoa och morot
- Vegetarisk pastagratäng med svamp, tomat och mozzarella
- Glutenfri grönkålspaj med ädelost och valnötter
- Vegetarisk pastagratäng med bara 5 ingredienser