På sommaren är det trevligt med exotiska efterrätter – en kokospannacotta med mango blir en spännande twist på det gräddiga originalet. Marinera frukten i en snabblagad sockerlag med rom och kardemumma så blir det extra gott!
Kokospannacotta med mango
4-6 port.
Ingredienser:
Kokospannacotta:
- 400 ml kokosmjölk (fet, ekologisk)
- 1 vaniljstång
- 1 dl kokossocker eller oraffinerat rörsocker
- 2 tsk gelatinpulver
- 1 stor mango eller 2 normalstora
- kokoschips (stora flarn)
Snabb romsockerlag:
- 1 msk rörsocker
- 2 msk kokande vatten
- 1 msk rom
- 1 krm kardemumma
Gör så här:
- Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet.
- Koka upp kokosmjölken under omrörning i en kastrull tillsammans med vaniljinnanmätet, stängerna och socker.
- Ta kastrullen av värmen när mjölken börjar bubbla.
- Mät upp 2 tsk gelatinpulver i en liten skål med 2 msk vatten. Låt stå några minuter och smält det sedan i mikron på full effekt i 10 sekunder.
- Ta upp vaniljstängerna ur den varma kokosmjölken och rör ner gelatinet.
- Häll upp puddingen i skålar och ställ i kylen att stelna (minst 2h).
- Under tiden; skär mango i bitar och lägg i en skål.
- Gör en snabb sockerlag av kokande vatten och socker, tillsätt rom när lagen svalnat. Krydda med stötta kardemummakärnor om du vill.
- Häll lagen över mangobitarna och låt frukten marinera i det tills serveringsdags.
- Toppa puddingarna med mango och servera.