Det här receptet på glutenfria cupcakes med italiensk maräng är ett perfekt alternativ till tårta – dessutom är de mjölkfria!
Så här gör du italiensk maräng
Du behöver:
- 4 äggvitor
- 2,25 dl socker
- 0,75 dl vatten
Instruktioner:
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Koka upp vatten och socker till 121 grader.
- Börja vispa äggvitorna igen på maxhastighet med elvispen samtidigt som du tillsätter den varma sockerlagen i en tunn stråle.
- Fortsätt sedan vispa på medelhastighet tills marängen svalnat.

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng – recept och montering
- Gör grundreceptet nedan
- När muffinsen svalnat brer du på ca 1 tsk sylt, lemoncurd eller annan sötsyrlig fyllning.
- Spritsa marängen över varje muffins och bränn sedan försiktigt av ytan med en gasbrännare så den får en gyllenbrun färg.
- Servera!

Glutenfria och mjölkfria cupcakes
Ingredienser
Torra ingredienser
- 2,5 dl fin mix Semper
- 1 tsk psyllium pulveriserat
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
Våta ingredienser
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl vegetabilisk olja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C.
- Placera ut 12 st stadiga muffinsformar på en bakplåt (använd muffinsform för formar av tunnare papper).
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda mjölk och olja i en annan bunke.
- Rör ner torra ingredienserna och våta ingredienserna växelvis i äggsmeten.
- Blanda smeten tills den är slät, fyll sedan upp muffinsformarna på plåten med 3/4 smet.
- Grädda cupcakesbottnarna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut och låt svalna på plåten.

Senaste recepten:
- Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
- Receptet på mina glutenfria falafel
- Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
- Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
- Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!