• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
DessertFestSommar

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

av Malin Vesterback 12 juli, 2020
Kokospannacotta med mango

På sommaren är det trevligt med exotiska efterrätter – en kokospannacotta med mango blir en spännande twist på det gräddiga originalet. Marinera frukten i en snabblagad sockerlag med rom och kardemumma så blir det extra gott!

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
Kokospudding med mango

Kokospannacotta med mango

4-6 port.

Ingredienser:

Kokospannacotta:

  • 400 ml kokosmjölk (fet, ekologisk)
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl kokossocker eller oraffinerat rörsocker
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 1 stor mango eller 2 normalstora
  • kokoschips (stora flarn)

Snabb romsockerlag:

  • 1 msk rörsocker
  • 2 msk kokande vatten
  • 1 msk rom
  • 1 krm kardemumma

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet.
  2. Koka upp kokosmjölken under omrörning i en kastrull tillsammans med vaniljinnanmätet, stängerna och socker.
  3. Ta kastrullen av värmen när mjölken börjar bubbla.
  4. Mät upp 2 tsk gelatinpulver i en liten skål med 2 msk vatten. Låt stå några minuter och smält det sedan i mikron på full effekt i 10 sekunder.
  5. Ta upp vaniljstängerna ur den varma kokosmjölken och rör ner gelatinet.
  6. Häll upp puddingen i skålar och ställ i kylen att stelna (minst 2h).
  7. Under tiden; skär mango i bitar och lägg i en skål.
  8. Gör en snabb sockerlag av kokande vatten och socker, tillsätt rom när lagen svalnat. Krydda med stötta kardemummakärnor om du vill.
  9. Häll lagen över mangobitarna och låt frukten marinera i det tills serveringsdags.
  10. Toppa puddingarna med mango och servera.
kardemummakokosmjölkmangoromvanilj
4 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri kaka med kaffesmak
nästa inlägg
Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet på glutenfri smuldeg

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

4 kommentarer

Anna Förlaget 1 juni, 2016 - 13:16

Gott! 🙂

Svara
Veckans blogg: Malins blogg - Robbans bästa 27 juni, 2016 - 00:52

[…] Kokospudding med mango Recept: Här […]

Svara
Ida 31 maj, 2017 - 21:35

Hei. Jeg leste i Østerbottens ridning om boken du har skrevet Naturlig glutenfritt. Hvor er det mulig å få kjøpt den? Jeg bor i Norge, men er i Jacobstad i neste uke. Kan jeg få kjøpt den da? Svar meg gjerne på mail.

Svara
Malin Båtmästar 1 juni, 2017 - 10:14

Mejlade dig 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt