Kokospannacotta med mango i romsockerlag

Kokospannacotta med mango

På sommaren är det trevligt med exotiska efterrätter – en kokospannacotta med mango blir en spännande twist på det gräddiga originalet. Marinera frukten i en snabblagad sockerlag med rom och kardemumma så blir det extra gott!

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
Kokospudding med mango

Kokospannacotta med mango

4-6 port.

Ingredienser:

Kokospannacotta:

  • 400 ml kokosmjölk (fet, ekologisk)
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl kokossocker eller oraffinerat rörsocker
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 1 stor mango eller 2 normalstora
  • kokoschips (stora flarn)

Snabb romsockerlag:

  • 1 msk rörsocker
  • 2 msk kokande vatten
  • 1 msk rom
  • 1 krm kardemumma

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet.
  2. Koka upp kokosmjölken under omrörning i en kastrull tillsammans med vaniljinnanmätet, stängerna och socker.
  3. Ta kastrullen av värmen när mjölken börjar bubbla.
  4. Mät upp 2 tsk gelatinpulver i en liten skål med 2 msk vatten. Låt stå några minuter och smält det sedan i mikron på full effekt i 10 sekunder.
  5. Ta upp vaniljstängerna ur den varma kokosmjölken och rör ner gelatinet.
  6. Häll upp puddingen i skålar och ställ i kylen att stelna (minst 2h).
  7. Under tiden; skär mango i bitar och lägg i en skål.
  8. Gör en snabb sockerlag av kokande vatten och socker, tillsätt rom när lagen svalnat. Krydda med stötta kardemummakärnor om du vill.
  9. Häll lagen över mangobitarna och låt frukten marinera i det tills serveringsdags.
  10. Toppa puddingarna med mango och servera.
KategorierFest Sommar
  1. Pingback:Veckans blogg: Malins blogg - Robbans bästa

  2. Ida says:

    Hei. Jeg leste i Østerbottens ridning om boken du har skrevet Naturlig glutenfritt. Hvor er det mulig å få kjøpt den? Jeg bor i Norge, men er i Jacobstad i neste uke. Kan jeg få kjøpt den da? Svar meg gjerne på mail.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.