• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödMellanmål

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

av Malin Vesterback 24 maj, 2020

För dig som gillar rullade tunnbrödsmackor, men kämpar med att hitta ett gott glutenfritt substitut, är det här receptet på glutenfritt tunnbröd i stekpanna ett grundrecept att lägga på minnet.

Tips för att lyckas med glutenfria tunnbröd

Hälften-hälften-metoden:
När du förbereder degspadet kan du göra det riktigt enkelt för dig genom att först hetta upp vatten i vattenkokare och blanda det med kall mjölk (50/50). På så sätt får du perfekt temperatur direkt. En blandning av mjölk och vatten blir ett bra spad – men du kan givetvis välja att bara använda mjölk eller bara vatten om du hellre vill det. Överlag ger degar på vatten ett hårdare bröd medan mjölk gör dem mjukare.

Stek bröden på het värme i torr panna – gärna gjutjärn som tål högre värme. Du kan också testa att baka dem ute i naturen på stekhäll, eller på en pizzasten på grillen.

Kom ihåg att plasta in bröden så fort de svalnat – annars riskerar du att glömma fram dem. Efter en natt på köksbänken är de torra och hårda.

Recept: Enkla glutenfria tunnbröd

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 40 Medeltal: 3.1]

8 bröd

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten, hett
  • 0,5 tsk salt
  • ¼ pkt färsk jäst (ca 12g)
  • 2 msk psylliumpulver
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 2 msk sesamfrön eller linfrön

Instruktioner:

  1. Blanda kall mjölk med hett vatten.
  2. Tillsätt salt.
  3. Kontrollera att blandningen är fingerljum
    och smula därefter ner jästen. Rör om tills
    jästen upplöst sig helt.
  4. Blanda psyllium, majsmjöl, rismjöl och frön i
    en skål och vänd ner i degspadet.
  5. Arbeta degen för hand med en slev tills allt
    är väl blandat. Efter ett par minuter börjar psylliumet
    svälla och degen blir fastare.
  6. Låt smeten stå och svälla/jäsa i 30 minuter.
  7. Baka ut degen i rismjöl. Använd så mycket
    mjöl du behöver för att det inte ska kladda på
    fingrarna eller fastna på bordet.
  8. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna,
    runda bröd.
  9. Värm en stekpanna (helst i gjutjärn) och
    stek bröden på hög värme på båda sidor. De är
    klara när de fått färg.
  10. Förvara de varma bröden invirade i en
    bakduk så hålls de mjuka. När de har svalnat
    kan du förvara dem i en plastpåse.

Fler glutenfria brödrecept att baka:

Glutenfritt bröd med dadlar

Alla glutenfria brödrecept

 
majsmjölrismjöl
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta
nästa inlägg
Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med chokladfudge-glasyr

Fler recept att pröva

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Picknickägg med avokadofyllning – perfekt proviant på skogspromenaden

21 april, 2020

Video: Baka ett enkelt glutenfritt bröd – steg...

16 mars, 2020

Baka glutenfri limpa utan jäst – superenkelt recept!

4 mars, 2020

Bananpannkakor med jordnötssmör och kokos

2 mars, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt