• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FestFikaGlutenfria tårtorMorsdag

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

av Malin Vesterback 23 maj, 2020

Snart är det morsdag och vad passar då bättre än att bjuda på en en naturligt glutenfria tårta? Det här receptet är inspirerat av den italienska chokladglassen: stracciatella. Vilken mamma skulle inte bli glad av ett sånt här lass med choklad och hallon? Värt ett försök i alla fall.

Den ljuvliga tårtan består av en långpannebotten som skärs i tre delar. Bottnarna staplas ovanpå varandra med fyllning emellan. Avslutningsvis toppar du tårtan med ett berg av hallon och riven choklad (chokladspån). En riktig kalastårta med andra ord!

Här kommer receptet:

GLUTENFRI STRACCIATELLATÅRTA MED HALLON

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Ingredienser:

Kakbotten:

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 100 g rismjöl
  • 100 g potatismjöl
  • 50 g kokosmjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 50 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl kaffe, avsvalnat
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl rypsolja

Fyllning:

  • Hallonsaft, till bottnarna
  • vaniljkräm
  • vispad grädde, sötad med vaniljsocker
  • trädgårdshallon
  • hackad choklad

Instruktioner:

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner dem i äggsmeten.
  4. Rör ner kaffe, yoghurt och olja och rör om tills smeten blandat sig väl.
  5. Bred ut smeten i en långpanna täck med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakan i 15 min.
  7. Ta ut plåten och låt kakan svalna helt innan du skär den i 3 lika breda bottnar.
  8. Montering: Lägg en botten på ett avlångt fat. Fukta bottnen med hallonsaft.
  9. Bred på ett lager vaniljkräm, sedan vispgrädde. Strö hallon och riven choklad över hela bottnen.
  10. Lägg på en ny botten och upprepa proceduren.
  11. Avsluta toppenlagret med ett lager grädde och massor av hallon och chokladspån.

Varför så många olika glutenfria mjölsorter i receptet?

I den här tårtan bakar vi med

  • 100 g rismjöl
  • 100 g potatismjöl
  • 50 g kokosmjöl
  • 50 g mandelmjöl

Om du skulle blanda en egen naturligt glutenfri mjölmix skulle den gärna få innehålla alla dessa mjölsorter ovan, i dessa förhållanden. Det blir helt enkelt blir godast så.
Rismjölet ger stadga, potatismjölet lättar upp och drygar ut (men skulle bli för ”dammigt” på egen hand), kokos ger både smak och tyngd till kakan (men blir för torrt på egen hand), mandelmjölet smak.

Du kan själv experimentera och ta de mjölsorter du har hemma, huvudsaken du håller ungefär samma mängder som i receptet, 300 g totalt. Det går också bra att köpa färdig mix som liknar receptet så mycket som möjligt.

Har du frågor om hur du byter ut mjöl, skriv i kommentarsfältet.

Lycka till med bakningen!

chokladhallon
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar
nästa inlägg
Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

9 juni, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt