• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • popular recipes

  • about me

  • instagram

  • Baking

  • Breakfast

  • Drinks

  • Vegan

  • Kitchen Corner

    DessertFestSommar

    Kokospannacotta med mango i romsockerlag

    av Malin Vesterback 12 juli, 2020
    Kokospannacotta med mango

    På sommaren är det trevligt med exotiska efterrätter – en kokospannacotta med mango blir en spännande twist på det gräddiga originalet. Marinera frukten i en snabblagad sockerlag med rom och kardemumma så blir det extra gott!

    Klicka för att betygsätta receptet
    [Totalt: 1 Medeltal: 5]
    Kokospudding med mango

    Kokospannacotta med mango

    4-6 port.

    Ingredienser:

    Kokospannacotta:

    • 400 ml kokosmjölk (fet, ekologisk)
    • 1 vaniljstång
    • 1 dl kokossocker eller oraffinerat rörsocker
    • 2 tsk gelatinpulver
    • 1 stor mango eller 2 normalstora
    • kokoschips (stora flarn)

    Snabb romsockerlag:

    • 1 msk rörsocker
    • 2 msk kokande vatten
    • 1 msk rom
    • 1 krm kardemumma

    Gör så här:

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet.
    2. Koka upp kokosmjölken under omrörning i en kastrull tillsammans med vaniljinnanmätet, stängerna och socker.
    3. Ta kastrullen av värmen när mjölken börjar bubbla.
    4. Mät upp 2 tsk gelatinpulver i en liten skål med 2 msk vatten. Låt stå några minuter och smält det sedan i mikron på full effekt i 10 sekunder.
    5. Ta upp vaniljstängerna ur den varma kokosmjölken och rör ner gelatinet.
    6. Häll upp puddingen i skålar och ställ i kylen att stelna (minst 2h).
    7. Under tiden; skär mango i bitar och lägg i en skål.
    8. Gör en snabb sockerlag av kokande vatten och socker, tillsätt rom när lagen svalnat. Krydda med stötta kardemummakärnor om du vill.
    9. Häll lagen över mangobitarna och låt frukten marinera i det tills serveringsdags.
    10. Toppa puddingarna med mango och servera.
    12 juli, 2020
    0 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • FikaGlutenfria mjuka kakorVardag

    Glutenfri kaka med kaffesmak

    av Malin Vesterback 27 juni, 2020
    27 juni, 2020

    En glutenfri kaka som imponerar är denna lätt marmorerade kaffekaka med en härlig rand i mitten. Den är riktigt god också med smak…

    0 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • SommarTillbehör

    Picklad rödlök med lime

    av Malin Vesterback 15 juni, 2020
    15 juni, 2020

    Picklad rödlök är ett otroligt uppiggande och trevligt tillbehör i hamburgare, på smörgåsen och i salladen. Limesaft gör rödlöken vackert rosa i färgen.…

    0 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • Glutenfritt brödMiddag

    Baka glutenfria naanbröd

    av Malin Vesterback 9 juni, 2020
    9 juni, 2020

    Glutenfria naanbröd kan du göra naturligt glutenfria med en blandning av rismjöl och kikärtsmjöl. De blir matiga och goda och går fint att…

    1 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • Glutenfria tårtorKalasLyckas med glutenfritt

    Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

    av Malin Vesterback 9 juni, 2020
    9 juni, 2020

    När det kommer till att lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten gäller det att få fram en sockerkaka som inte smular; men som heller…

    1 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • BufféFestGlutenfria tårtor

    Vegansk och glutenfri tårta

    av Malin Vesterback 6 juni, 2020
    6 juni, 2020

    Att baka en god vegansk och glutenfri tårta är inte det enklaste utan varken ägg, mejeriprodukter eller vetemjöl – men visst är det…

    0 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • FikaGlutenfria mjuka kakorKalas

    Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med chokladfudge-glasyr

    av Malin Vesterback 29 maj, 2020
    29 maj, 2020

    En glutenfri kladdkaka kan vara det enklaste bakverket att börja med när man börjar baka glutenfritt. Bakverk med choklad, såsom kladdkakan, är enkla…

    1 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • Glutenfritt brödMellanmål

    Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

    av Malin Vesterback 24 maj, 2020
    24 maj, 2020

    För dig som gillar rullade tunnbrödsmackor, men kämpar med att hitta ett gott glutenfritt substitut, är det här receptet på glutenfritt tunnbröd i…

    1 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • FestFikaGlutenfria tårtorMorsdag

    Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

    av Malin Vesterback 23 maj, 2020
    23 maj, 2020

    Snart är det morsdag och vad passar då bättre än att bjuda på en en naturligt glutenfria tårta? Det här receptet är inspirerat…

    0 FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 16

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt