Ska du på utflykt i naturen? Dra inte med en massa plastförpackningar som skräpar ner i naturen – använd naturens egna förpackningar istället.
Ägg kommer med naturliga skålar. Fyllda med goda röror kan du packa dem direkt i äggkartongen och återanvända den.
Picknickägg med avokadoröra
6 kokta ägg
1 liten avokado
färsk dill, gräslök
örtsalt, efter smak
- Skala toppen av äggen, gröp ur det med en tesked (vitan på toppen och hela äggulan) och lägg massan i en skål.
- Lägg de urgröpta äggen att stå i en äggkartong.
- Blanda gulorna med avokado, en näve färsk dill och örtsalt efter smak.
- Mixa alltsammans med en stavmixer eller mosa för hand med en gaffel tills du får en slät, grön kräm.
- Lägg krämen i en spritspåse och fyll upp äggen.
- Toppa med hackad gräslök och lite flingsalt
Obs! Äts bäst med sked, så glöm inte att packa ner det.
All kräm kommer inte att gå åt till äggen, men den är god att breda på knäckebröd så släng inte!
4 kommentarer
Åååh vad jag älskar dina recept! Så smarta och enkla!
Ååh tack 😍 det värmer mitt ❤ försöker alltid tänka på att inte krångla till det för mycket
Det här såg supergott ut! Ska provas till helgen! 🙂
Kul! Hoppas du tycker om dem 🙂