• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FrukostGlutenfritt brödMellanmålVardagVinter

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt recept

av Malin Vesterback 10 oktober, 2020

Att tillsätta potatis i glutenfria frallor är inget nytt – men har du testat sötpotatis? Du får en vackert gul och saftig deg som smakar gott och mättar bra.

Om du vill göra omändringar i receptet går det bra att byta ut mjöl mot andra glutenfria sorter. Huvudsaken att degen tar ihop sig när du blandar. Glutenfritt mjöl binder vätska olika så du får experimentera dig fram till rätt mängd. Känns degen lös vid utbakning tillsätter du bara mer rismjöl tills degen känns smidig i händerna (bröden blir inte torra av det).

Grädda frallorna på hög värme och låt dem få ordentligt med färg. Hellre lite för länge i ugnen än för kort tid. Degen är mycket saftig så du behöver inte oroa dig för att de blir torra.

Låt frallorna svalna helt innan du serverar dem.

  • Mejerifritt: Byt smör mot kokosolja, baka på vatten.
  • För degiga? Tillsätt 1 ägg i smeten nästa gång.
  • Uteslut havre: Ta mer av majsmjöl och rismjöl.

Lycka till med bakningen!

Recept: Glutenfria frallor med sötpotatismos

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Glutenfria frallor med sötpotatis

Malin Vesterback
De här bröden får sin saftighet och färg från kokt och mosad batat! Degen kan också bakas ut i en bakplåt och sedan skäras i rutor.
Skriv ut receptet Pin Recipe
Måltid Frukost, Mellanmål
Kök glutenfritt
Portioner 12 st

Ingredienser
  

  • 1 st sötpotatis ca 400 g
  • 50 g smör
  • 5 dl ljummet vatten eller mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk psylliumpulver
  • 100 g majsmjöl
  • 100 g glutenfritt havremjöl
  • 100 g rismjöl
  • 0,5 dl pofiber semper
  • ca 2 dl rismjöl till utbakning

Instruktioner
 

  • Koka sötpotatisen mjuk i kokande vatten eller i ugnen.
  • Mosa den mjuka sötpotatisen i en bunke tillsammans med smöret.
  • Mät upp ljummet vatten i en bunke och rör ner jästen.
  • Vispa ner salt, farinsocker och psyllium i spadet, samt mosad sötpotatis.
  • Mät upp majsmjöl, havremjöl, rismjöl och pofiber i en skål.
  • Tillsätt mjölsorterna i potatisblandningen.
  • Arbeta degen med kraftiga tag i en minut. Platsa in bunken och låt jäsa i 45 min.
  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta in rismjöl i degen. Degen ska bli formbar och inte kännas klibbig på ytan.
  • Forma degen till 12 st frallor och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda bröden i 15 minuter, eller tills de fått fin färg.
  • Låt svalna helt innan du skär upp dem.
Keyword sötpotatis

Fler recept på glutenfritt bröd

  • Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration av glutenfritt polarbröd
  • Baka glutenfria naanbröd
  • Glutenfritt tunnbröd i stekpanna
  • Glutenfria tortillabröd med spenat
  • Glutenfritt bröd med dadlar
  • Glutenfritt proteinbröd – superenkelt recept
pofibersötpotatis
2 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria cupcakes med italiensk maräng
nästa inlägg
Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan ugn

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

2 kommentarer

Emelie 18 april, 2021 - 18:29

Hej,
Jättegoda frallor! Jag undrar om ugnen inte ska vara varmare än 200 grader? Jag fick höja värmen för att få färg på mina frallor och de fick vara inne i ugnen i 25 minuter istället för 15.

Svara
Malin Vesterback 22 april, 2021 - 08:35

Hej,
ja det är så olika på ugnar, man måste testa sig fram med gräddningen.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt