• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BrunchGlutenfria våfflor & pannkakorHelgMellanmål

Recept på naturligt glutenfri pannkakssmet till pannkakor och crêpes

av Malin Vesterback 6 januari, 2020

Söker du recept på naturligt glutenfri pannkakssmet? Testa dessa glutenfria pannkakor på 3 sorters glutenfritt mjöl, lite bakpulver och en tesked psyllium – för perfekt smak och konsistens.

Naturligt glutenfria pannkakor

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
  • 1 msk socker
  • en nypa salt
  • 25 g smör

Gör så här:

1. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke
2. Knäck i äggen och rör om till en tjock gröt
3. Späd smeten med mjölk och rör den slät
4. Smält smöret i stekpannan och rör ner det i pannkakssmeten
5. Grädda pannkakorna på medelvärme, ca 1 dl smet per lagg.

Tips för att lyckas med naturligt glutenfri pannkakssmet:

Naturligt glutenfri pannkakssmet med psyllium rinner trögt och sprider inte ut sig lika snabbt i pannan som en tunn vetesmet. När du steker pannkakorna – ta hjälp av en slev och sprid ut smeten innan den stelnar. 

Jag förvandlar mina glutenfria pannkakor till crêpes som jag fyller med lätt sötad kvarg och bär.

Malin, receptkreatör

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Du kanske också gillar:

Glutenfria pannkakor med banan och jordnötssmör

Matiga våfflor med pocherat ägg

Naturligt glutenfria våfflor
mandel
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria våfflor med rismjöl
nästa inlägg
Flow kitchen – Nathalie skapar recept som gör gott

Fler recept att pröva

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och...

26 april, 2020

Picknickägg med avokadofyllning – perfekt proviant på skogspromenaden

21 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt