Så här gör du naturligt glutenfria pannkakor

Klassiskt söta pannkakor är inte svåra att få glutenfria; testa vårt recept på pannkakor med flera sorters mjöl för perfekt smak och konsistens.

Naturligt glutenfria pannkakor

3 ägg
5 dl mjölk
100 g rismjöl
50 g kokosmjöl
50 g potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
1 msk socker en nypa salt
25 g smör

1. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke
2. Knäck i äggen och rör om till en tjock gröt
3. Späd smeten med mjölk och rör den slät
4. Smält smöret i stekpannan och rör ner det i pannkakssmeten
5. Grädda pannkakorna på medelvärme, ca 1 dl smet per lagg.

OBS! Den här smeten sprider inte ut sig lika snabbt i pannan som en tunn vetesmet. När du steker pannkakorna – ta hjälp av en slev och sprid ut smeten innan den stelnar. 

Jag förvandlar mina glutenfria pannkakor till crêpes som jag fyller med lätt sötad kvarg och bär.

Malin, receptkreatör
Testa gärna receptet på naturligt glutenfria våfflor
Taggar

Kommentera