Hemlagade glutenfria tortillabröd är absolut det godaste alternativet. Men när du håller på – varför inte testa en grön variant? Att tillsätta färsk spenat i rätter är ett enkelt sätt att höja näringsinnehållet på maten. Dessa glutenfria tortillabröd med spenat är riktigt trevliga och vackra på tallriken.
Glutenfria tortillabröd med spenat
200 g kallt vatten
200 g turkisk yoghurt
100 g majsmjöl
100 g rismjöl
2 msk psylliumpulver (fiberhusk eller annat märke)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 gram färsk spenat + kokande vatten för blanchering
- Lägg spenaten i en värmetålig skål och häll över kokande vatten.
- Låt bladen dra några sekunder och häll sedan av vattnet.
- Mixa spenaten till en puré.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt vatten, yoghurt och mixad spenat, blanda tills allt är väl inblandat och du fått är en slät deg.
- Knåda degen lite lätt på mjölad bänk.
- Lägg tillbaka degklumpen i skålen och täck med bakduk, låt stå i ca 15 minuter.
- Dela degklumpen i 8-10 mindre bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha. Kavla ut bröden till så tunna bröd som du kan, ta mera mjöl på bordet om det behövs.
- Stek bröden i torr stekpanna på medelhög värme tills de blir torra på båda sidorna, ca 1-2 minuter per sida.
- Lägg de färdiga bröden i en bakduk så att de inte torkar. Servera till tacos eller som wraps
Glutenfria spenatwraps med rostade kikärter, stekt kyckling och fetaost.
ROSTADE KIKÄRTER
När man rostar kikärter i ugnen blir de världens godaste snacks! De tillför också härlig crunch till sallader.
- Köp kikärter på burk, häll av spadet och skölj dem noggrant.
- Häll ut kikärterna på en plåt, ringla över olivolja och salta.
- Tillsätt dina favoritkryddor.
- Rör om i bönorna med händerna så att salt, kryddor och olja fördelar sig väl.
- Ställ in plåten i ugnen på 150 grader i ca 1 timme och 30 minuter.
Kikärterna är klara när de är alldeles torra och krispiga. De kan förvaras i tättslutande burk i rumstemperatur ett par dagar.
Betygsätt receptet: