• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödLunchSommarVårVardag

Glutenfria tortillabröd med spenat

av Malin Vesterback 5 maj, 2020

Hemlagade glutenfria tortillabröd är absolut det godaste alternativet. Men när du håller på – varför inte testa en grön variant? Att tillsätta färsk spenat i rätter är ett enkelt sätt att höja näringsinnehållet på maten. Dessa glutenfria tortillabröd med spenat är riktigt trevliga och vackra på tallriken.

Glutenfria tortillabröd med spenat

200 g kallt vatten
200 g turkisk yoghurt
100 g majsmjöl
100 g rismjöl
2 msk psylliumpulver (fiberhusk eller annat märke)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 gram färsk spenat + kokande vatten för blanchering

  1. Lägg spenaten i en värmetålig skål och häll över kokande vatten.
  2. Låt bladen dra några sekunder och häll sedan av vattnet.
  3. Mixa spenaten till en puré.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  5. Tillsätt vatten, yoghurt och mixad spenat, blanda tills allt är väl inblandat och du fått är en slät deg.
  6. Knåda degen lite lätt på mjölad bänk.
  7. Lägg tillbaka degklumpen i skålen och täck med bakduk, låt stå i ca 15 minuter.
  8. Dela degklumpen i 8-10 mindre bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha. Kavla ut bröden till så tunna bröd som du kan, ta mera mjöl på bordet om det behövs.
  9. Stek bröden i torr stekpanna på medelhög värme tills de blir torra på båda sidorna, ca 1-2 minuter per sida.
  10. Lägg de färdiga bröden i en bakduk så att de inte torkar. Servera till tacos eller som wraps

Glutenfria spenatwraps med rostade kikärter, stekt kyckling och fetaost.

ROSTADE KIKÄRTER

När man rostar kikärter i ugnen blir de världens godaste snacks! De tillför också härlig crunch till sallader.

  1. Köp kikärter på burk, häll av spadet och skölj dem noggrant.
  2. Häll ut kikärterna på en plåt, ringla över olivolja och salta.
  3. Tillsätt dina favoritkryddor.
  4. Rör om i bönorna med händerna så att salt, kryddor och olja fördelar sig väl.
  5. Ställ in plåten i ugnen på 150 grader i ca 1 timme och 30 minuter.

Kikärterna är klara när de är alldeles torra och krispiga. De kan förvaras i tättslutande burk i rumstemperatur ett par dagar.

Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
kikärtermajsmjölspenat
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka
nästa inlägg
Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt