Lax som middagsfisk kan varieras på många olika sätt; till exempel som fyllda laxsnurror i ugn! I det här receptet gör vi långa skivor av laxfilén som vi fyller upp med färskost och örter.
Variation: Testa att fylla snurrorna med röd pesto eller varför inte citronsmör?
 

Fyllda laxsnurror i ugn med färskost och örter

500 g laxfilé, mittbiten
ca 100g naturell färskost
en näve färsk dill, gräslök och basilika
1 msk olivolja med citron
salt, peppar


Gräddfilssås till lax:


1 burk gräddfil
2 tsk fiskkrydda med salt, om inte så lägg till extra salt
1 tsk honung

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Putsa laxfilén och ta bort benen.
  3. Ta en vass filékniv och vinkla den när du skär så att du får långa, breda skivor av laxfilén.
  4. Lägg de bästa skivorna på ett skärbräde (de mindre och misslyckade skivorna kan du placera ovanpå de andra innan du rullar så göms de inuti).
  5. Lägg en tesked färskost på varje skiva (på ena kanten).
  6. Mixa örterna (går snabbast i en lökhackare) tillsammans med oljan. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg liksom osten en tsk hackade örter på varje laxskiva.
  8. Nu är det dags att rulla ihop! Rulla från kortsidan där du lagt fyllningen som ”bas”. Kom ihåg att den gråa undersidan som varit mot skinnet ska vara neråt i formen sen. 
  9. Ta en liten ugnsform och smörj den i botten. Placera laxrullarna tätt och trångt – då stöds de av varandra och håller formen. Annars går det bra att fästa rullarna med en cocktailpinne (kom bara ihåg att ta bort dem också innan servering).
  10. Stek laxrullarna i ca 15 minuter, i mitten av ugnen.
  11. Gör såsen så länge; krydda gräddfil med fiskkrydda och honung.
  12. Servera rullarna med gräddfilssås och sallad (eller potatis). 
KategorierKall sås Middag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.