• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri pastaHöstMiddagVardagVegetariskt

Vegetarisk pastagratäng med svamp, tomat och mozzarella

av Malin Vesterback 16 januari, 2020

Här kommer en riktigt smidig vardagsrätt för vegoari – en vegetarisk pastagratäng som går snabbt att laga.

Glutenfri vegetarisk pastagratäng gör du genom att välja pasta av majs eller ris.

 

SNABB VEGETARISK PASTAGRATÄNG

4 port.

Ingredienser:

300 g glutenfri fusilli- eller pennepasta
2 st färska jumbo-champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
olivolja
salt, peppar, örtkrydda, honung
1 burk tomatsås (färdig pastasås)
1 förp. (150 g) riven mozzarella
tomater, skivade: till garnering

  

Instruktioner:

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Under tiden; putsa svampen och skär den i skivor.
  • Skala och finhacka löken. Dela paprikan, ta ur kärnhuset och strimla den.
  • Värm upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, svamp och paprika mjuk i några minuter. Krydda med salt, peppar, torkade örter och lite honung.
  • När pastan kokat klar häller du av vattnet och rör ner tomatsåsen i pastan.
  • Ta fram en ugnsform och sprid ut ett lager riven ost i bottnen.
  • Toppa med 1/2 av grönsakerna och därefter 1/2 av pastan med tomatsås.
  • Upprepa proceduren: ett lager ost, resten av grönsakerna och resten av pastan.
  • Avsluta med ett sista lager ost och dekorera gratängen med tomatskivor.
  • Grädda i ugnen ca en halvtimme, eller tills osten fått fin färg.
champinjonermozzarellaostpaprikapastatomater
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Flow kitchen – Nathalie skapar recept som gör gott
nästa inlägg
Vegetarisk pastagratäng med bara 5 ingredienser

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt