Här kommer en riktigt smidig vardagsrätt för vegoari – en vegetarisk pastagratäng som går snabbt att laga.

SNABB VEGETARISK PASTAGRATÄNG
4 port.
Ingredienser:
300 g glutenfri fusilli- eller pennepasta
2 st färska jumbo-champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
olivolja
salt, peppar, örtkrydda, honung
1 burk tomatsås (färdig pastasås)
1 förp. (150 g) riven mozzarella
tomater, skivade: till garnering
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200 C.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Under tiden; putsa svampen och skär den i skivor.
- Skala och finhacka löken. Dela paprikan, ta ur kärnhuset och strimla den.
- Värm upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, svamp och paprika mjuk i några minuter. Krydda med salt, peppar, torkade örter och lite honung.
- När pastan kokat klar häller du av vattnet och rör ner tomatsåsen i pastan.
- Ta fram en ugnsform och sprid ut ett lager riven ost i bottnen.
- Toppa med 1/2 av grönsakerna och därefter 1/2 av pastan med tomatsås.
- Upprepa proceduren: ett lager ost, resten av grönsakerna och resten av pastan.
- Avsluta med ett sista lager ost och dekorera gratängen med tomatskivor.
- Grädda i ugnen ca en halvtimme, eller tills osten fått fin färg.