Vegetarisk pastagratäng med svamp, tomat och mozzarella

Här kommer en riktigt smidig vardagsrätt för vegoari – en vegetarisk pastagratäng som går snabbt att laga.

Glutenfri vegetarisk pastagratäng gör du genom att välja pasta av majs eller ris.

 

SNABB VEGETARISK PASTAGRATÄNG

4 port.

Ingredienser:

300 g glutenfri fusilli- eller pennepasta
2 st färska jumbo-champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
olivolja
salt, peppar, örtkrydda, honung
1 burk tomatsås (färdig pastasås)
1 förp. (150 g) riven mozzarella
tomater, skivade: till garnering

  

Instruktioner:

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Under tiden; putsa svampen och skär den i skivor.
  • Skala och finhacka löken. Dela paprikan, ta ur kärnhuset och strimla den.
  • Värm upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, svamp och paprika mjuk i några minuter. Krydda med salt, peppar, torkade örter och lite honung.
  • När pastan kokat klar häller du av vattnet och rör ner tomatsåsen i pastan.
  • Ta fram en ugnsform och sprid ut ett lager riven ost i bottnen.
  • Toppa med 1/2 av grönsakerna och därefter 1/2 av pastan med tomatsås.
  • Upprepa proceduren: ett lager ost, resten av grönsakerna och resten av pastan.
  • Avsluta med ett sista lager ost och dekorera gratängen med tomatskivor.
  • Grädda i ugnen ca en halvtimme, eller tills osten fått fin färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.