• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri pastaGratängMiddagVardagVegetarisktVinter

Vegetarisk pastagratäng med bara 5 ingredienser

av Malin Vesterback 22 januari, 2020

Det kan vara svårt att få smak på en vegetarisk pastagratäng men inte med detta recept. Med färdig pastasås och en riktigt god pesto har du plötsligt en supergod pastagratäng för flera dagar.

Snabb vegetarisk pastagratäng

Du behöver:

  • 2 burkar pastasås med tomat och ost
  • 1 förpackning pennepasta, kokt
  • 1 zucchini
  • 1 burk grön pesto
  • 1 påse riven mozzarellaost

Gör så här:

Börja med att hacka zucchini och fräs den mjuk i stekpanna, smaksätt sedan med med peston (hela burken).

Bred sedan ut en burk tomatsås i botten av en stor ugnsform.

Toppa tomatsåsen med 1/3 av pastan, därefter hälften av zucchini-pestoblandningen + ett lager riven ost.

Ovanpå det en halv burk tomatsås till, därefter 1/3 av pastan, resten av zucchini-pestoblandningen + ett lager ost.


Avsluta med det sista av pastan och sista tomatsåsen.
Strö över den rivna osten som är kvar.

Gratinera pastagratängen i ugnen i en halvtimme på 200 C – tills osten har fått fin färg.
Servera med en grönsallad.

Recept & foto: Malin Vesterback

Du kanske också gillar:

Vegetarisk pastagratäng med champinjoner
pastapestozucchini
2 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Vegetarisk pastagratäng med svamp, tomat och mozzarella
nästa inlägg
Glutenfri apelsinkaka med kondenserad mjölk

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

2 kommentarer

Ann-Sofie 23 augusti, 2022 - 06:41

Vad heter märket på tomatsåsen?

Svara
Malin Vesterback 14 januari, 2023 - 09:58

Hej, jag minns inte vilken jag använde… men vilken som helst tomatsås med ricottaoast (400g) går bra

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt