• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BrunchBufféGlutenfria mjuka kakorGlutenfritt brödHelgMellanmålVinter

Glutenfritt bananbröd med choklad

av Malin Vesterback 10 mars, 2019

Ett glutenfritt bananbröd med choklad är enkelt att baka och det brukar falla de flesta familjemedlemmar i smaken. Snyggt blir det också med bananhalvor som dekoration!


Mycket mera kaka än bröd

Om sanningen ska fram är det här en söt, mjuk kaka och inget bröd – men det söta brödet är en perfekt avslutning på en brunch, som färdkost på picknick eller istället för fika på eftermiddagen. Framför allt är det ett kanonsätt att ta tillvara på (nästan) övermogna bananer.

Servera gärna glutenfritt bananbröd med choklad på amerikanskt sätt i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.

Baka glutenfritt bananbröd

Detta bananbröd bakas på rismjöl och kokosmjöl. Kokosmjölet ger en söt, fruktig smak till bakverket samtidigt som det innehåller mycket fibrer som binder vätska i smeten. Rismjölet är neutralt i smaken och därför ett bra utfyllnadsmjöl. Vill du inte använda rismjöl kan du ta en glutenfri ljus mix som du tycker om.

Farinsockret ger smeten en mustigare smak än det vanliga, vita strösockret och den mörk chokladen bryter av all sötma fint med sin bitterhet.


Recept: Glutenfritt bananbröd med choklad

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
Skriv ut

Glutenfritt bananbröd med chokladbitar

En härlig kaka bakad i brödform. Använd mogna bananer för bäst resultat!
Spara på pinterest
Portioner 1 bröd
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 150 g Smör rumstempererat
  • 2 dl farinsocker
  • 3 st bananer spara 1 till garnering
  • 4 st ägg rumstempererade
  • 2 dl kokosmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk guarkärnmjöl eller fiberhusk
  • 2 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad grovhackad

Instruktioner

  • Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Om bananerna är mogna kan du vispa ner dem direkt i äggsmeten nu så slipper du momentet att mosa dem för hand (sparar tid och disk).
  • Tillsätt äggen, ett i sänder, under fortsatt vispning.
  • Blanda kokosmjöl, rismjöl, bakpulver, vaniljsocker och guarkärnmjöl i en skål. Har du inte guarkärnmjöl kan du ta fiberhusk istället (för konsistensens skull).
  • Rör ner de torra ingredienserna i ägg-smör-banansmeten och späd med mjölken.
  • Rör till sist ned mörk choklad och häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Dekorera med en banan skuren på längden.
  • Grädda kakan i 200 C i 30 minuter. Ta sedan ut kakan, lossa den försiktigt ur formen och lyft över den på en bakplåt. Grädda bananbrödet ytterligare utan form i 10 minuter.
  • Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.

Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj en mörk choklad utan mjölk.

Recept: Malin Vesterback


Du kanske också gillar:

Bananpannkakor
Bananpannkakor med jordnötssmör och kokos

Senaste inläggen:

  • Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
  • Receptet på mina glutenfria falafel
  • Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
  • Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
  • Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
bananchokladkokosmjölmörk chokladrismjöl
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Fyllda laxsnurror i ugn
nästa inlägg
Så här lagar du saftig ugnslax med sweet chili – servera med fräsch avokadosallad

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt