• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri pizzaHelgMiddagSnacks

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

av Malin Vesterback 8 april, 2020
Glutenfri pizzadeg går mycket snabbare och enklare att baka än traditionell pizzadeg av vete. Testa detta recept med majsmjöl och rismjöl som räcker till en hel ugnsplåt. Degen går också bra att grilla på pizzasten.
 


GLUTENFRI PIZZADEG

  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pizzakrydda (utan salt)
  • 1 msk psylliumpulver (fiberhusk)
  • 4 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • mjöl till utbakning
  1. Blanda torra ingredienser i en skål.
  2. Mät upp vatten i en annan skål och smula ner jästen. Tillsätt oljan.
  3. Häll vätskan över de torra ingredienserna och arbeta ihop alltsammans till en slät deg.
  4. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 15-30 min.
  5. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och stjälp upp degen på den.
  6. Ta majsmjöl eller rismjöl på händerna och tryck ut pizzan. Ta mer mjöl när det börjar klibba. Tryck ut degen från mitten och utåt kanterna, bottnen ska vara tunn i mitten omringad av högre kanter.
  7. Bred tomatsås (eller barbequesås) över pizzan och toppa med riven ost. Lägg på dina tillbehör.
  8. Grädda pizzan mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. 

 


Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 20 Medeltal: 3.4]

majsmjölostrismjöl
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri morotskaka med vaniljfrosting
nästa inlägg
Glutenfri laxpaj med knaprig pajdeg

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

18 april, 2020

Amerikansk kycklingsoppa

7 april, 2020

Snabb morotssoppa med fetaost

25 mars, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt