Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

glutenfri smulpaj med äpplen

Extra knäckig och god är denna glutenfria smulpaj med äpplen som du tillreder med minsta möjliga disk. Stek, grädda och servera i samma panna.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Recept: Glutenfri smulpaj med äpplen

Börja med att göra grundreceptet på glutenfri smuldeg, länk här.

  1. Värm ugnen till 225 C.
  2. Tvätta 3 äpplen, ta ur kärnhusen och skiva dem i halvmånar.
  3. Hetta upp en gjutjärnspanna och smält 1 msk smör i den.
  4. Fräs äpplena mjuka i smöret och krydda med 0,5 tsk malen kanel.
  5. Strö över smuldegen och ställ in pannan i ugnen.
  6. Grädda i ca 20 minuter, tills degen fått en gyllene färg.
  7. Låt pajen svalna före servering; då degen svalnat blir den knaprigare.

Servera pajen med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Du kanske också vill testa:

glutenfri smulpaj
Glutenfri smulpaj med drottningbär
KategorierHöst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.