• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
DessertFestHöstVinter

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och trädgårdsbär

av Malin Vesterback 7 november, 2020

Karamelliserad mjölk blir allt vanligare som ingrediens i desserter här i norden. Den söta, gräddiga kolasåsen passar ypperligt ihop med någonting syrligt – trädgårdsbär till exempel. Testa det här intressanta receptet med vinbär, krusbär och grädde – en perfekt avslutning på en höstmiddag till exempel.

De vackra bären är vackra som dekoration så spara ett gäng till garneringen. En härligt lila kräm får du med svarta vinbär i blandningen. Koka bären till puré, sila bort kärnor och vispa till kräm med äggulor och florsocker som tjocknar under sjudning. Blanda ut med vispad grädde.

Färska bär blir bäst men även frysta bär fungerar.

Höstdessert med trädgårdsbär och dulce de leche

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

I receptet nedan varvas dulce de leche, bärmousse och grädde i portionsskålar. Receptet räcker till 4 stora och 6 normalstora portioner.

Skriv ut

Dessert med dulce de leche och trädgårdsbär

Med blandade trädgårdsbär och dulce de leche får du en härligt sötsyrlig dessert med vacker färg. Glutenfri.
Spara på pinterest
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 1 st burk dulce de leche karamelliserad, kondenserad mjölk, 400g

Mousse:

  • 125 g trädgårdsbär svarta vinbär, röda vinbär, krusbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 3 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde

Dekorering:

  • Bär
  • Vispad grädde

Instruktioner

  • Koka upp bär och socker i en kastrull.
  • Pressa massan genom en finmaskig sil till en slät puré.
  • Blanda purén med florsocker och äggulor och vispa över vattenbad till en tjock kräm. Låt svalna.
  • Vispa grädden och blanda med den avsvalnade bärkrämen.
  • Ta fram 4 dessertskålar eller glas.
  • Fördela ca 1 msk dulce de leche i botten av varje skål och dra en linje av såsen upp längs kanten för dekoration.
  • Fyll upp med bärmoussen.
  • Dekorera med ytterligare vispad grädde som du gärna kan smaksätta med dulce de leche (det blir över en hel del i burken).
  • Toppa med bär och låt stå kallt tills servering.
bärdulce de lechekolakondenserad mjölkkrusbärröda vinbärsvarta vinbär
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Naturligt glutenfri kavring med lingon
nästa inlägg
Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!

Fler recept att pröva

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt