• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BufféGlutenfria bakelserHöst

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan ugn

av Malin Vesterback 18 oktober, 2020

Denna kryddiga raw äppelkaka består av två lager raw kakdeg; först själva äppelmassan med nötter och russin. Sedan en vaniljdoftande ljus fyllning med cashewnötter. Kakan ställs i frysen för att stelna, en vanlig teknik när man gör rawtårtor.

Slutresultatet blir en trevlig liten bakelse med massor av smak.

 

Recept: Raw äppelkaka

Lager 1:
100 g äpple i bitar
200 g valnötter
150 g russin
2 msk kokosolja
2 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel

Lager 2:
150 g cashewnötter, blötlagda i 4 h
2 msk citronsaft
0,5 dl kokosmjölk
2 msk agavesirap
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver

  1. Mixa alla ingredienser till lager 1 i en matberedare.
  2. Smaka av och justera med kryddor om det behövs.
  3. Tryck ut massan i en kakform eller ugnsform med raka kanter.
  4. Lager 2: Mixa de blötlagda cashewnötterna.
  5. Tillsätt citronsaft, honung och vanilj.
  6. Späd med kokosmjölk och mixa helt slät.
  7. Bred ut ovanpå lager 1 i formen.
  8. Frys in kakan i 6 timmar.
  9. Tina i kylskåpet några timmar före servering.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 3 Medeltal: 4]
agavesirapäppelcashewnötterkanelkokosmjölkraw foodrussinvalnöttervaniljpulver
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt recept
nästa inlägg
Naturligt glutenfri kavring med lingon

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Enkel glutenfri efterrätt: glutenfria mandelbakelser med grädde och...

22 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt