Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan ugn

Denna kryddiga raw äppelkaka består av två lager raw kakdeg; först själva äppelmassan med nötter och russin. Sedan en vaniljdoftande ljus fyllning med cashewnötter. Kakan ställs i frysen för att stelna, en vanlig teknik när man gör rawtårtor.

Slutresultatet blir en trevlig liten bakelse med massor av smak.

 

Recept: Raw äppelkaka

Lager 1:
100 g äpple i bitar
200 g valnötter
150 g russin
2 msk kokosolja
2 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel

Lager 2:
150 g cashewnötter, blötlagda i 4 h
2 msk citronsaft
0,5 dl kokosmjölk
2 msk agavesirap
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver

  1. Mixa alla ingredienser till lager 1 i en matberedare.
  2. Smaka av och justera med kryddor om det behövs.
  3. Tryck ut massan i en kakform eller ugnsform med raka kanter.
  4. Lager 2: Mixa de blötlagda cashewnötterna.
  5. Tillsätt citronsaft, honung och vanilj.
  6. Späd med kokosmjölk och mixa helt slät.
  7. Bred ut ovanpå lager 1 i formen.
  8. Frys in kakan i 6 timmar.
  9. Tina i kylskåpet några timmar före servering.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
CategoriesBuffé Höst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.