Om du vill baka något annorlunda till kaffet i helgen kan du testa denna glutenfria chokladkaka med cheesecakefyllning! Den består av två olika sorters smet; vanlig choklad-kaksmet och så en enkel cheesecakesmet som läggs ovanpå varandra.

Recept: Glutenfri chokladkaka med cheesecakefyllning
En enkel glutenfri chokladkaka når nya höjder med ett lager cheesecakefyllning och en näve hackad mjölkchoklad ovanpå det. Oemotståndligt gott!

Glutenfri chokladkaka med cheesecakefyllning
En vanlig chokladkaka blir extra god med en cheesecakesmet till.
Spara på pinterest
Portioner 8 bitar
Ingredienser
Chokladkaka
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 msk kakaopulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosmjöl
- 0,5 dl potatismjöl
Cheesecakesmet
- 200 g naturell färskost philadelphia
- 2 st ägg
- 1,5 dl florsocker
- 75 g smör smält
Topping
- 100 g mjölkchoklad grovt hackad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 C.
- Smält smöret till kaksmeten i en tjockbottnad kastrull.
- Ta kastrullen av värmen och rör ner resten av ingredienserna.
- Häll upp chokladsmeten i en springform med bakplåtspapper fastspänt i botten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till cheesecakesmeten. ta ut kakan och häll smeten ovanpå. Virvla runt litet i ytan med en gaffel så att cheesecakesmeten kan tränga ner i kakan. Strö över hackad choklad.
- Ställ in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 15 minuter eller tills cheesecakesmeten stelnat.
- Låt kakan svalna på galler innan du lossar den från formen och serverar.
