Om du vill baka något annorlunda till kaffet i helgen kan du testa denna glutenfria chokladkaka med cheesecakefyllning! Den består av två olika sorters smet; vanlig choklad-kaksmet och så en enkel cheesecakesmet som läggs ovanpå varandra.
![](https://i2.wp.com/lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2020/02/chokladkakamedcheesecake4blogg.jpg?fit=683%2C1024&ssl=1)
Recept: Glutenfri chokladkaka med cheesecakefyllning
En enkel glutenfri chokladkaka når nya höjder med ett lager cheesecakefyllning och en näve hackad mjölkchoklad ovanpå det. Oemotståndligt gott!
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2020/02/chokladkakamedcheesecake1_blogg-768x931.jpg)
Glutenfri chokladkaka med cheesecakefyllning
En vanlig chokladkaka blir extra god med en cheesecakesmet till.
Spara på pinterest
Portioner 8 bitar
Ingredienser
Chokladkaka
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 msk kakaopulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosmjöl
- 0,5 dl potatismjöl
Cheesecakesmet
- 200 g naturell färskost philadelphia
- 2 st ägg
- 1,5 dl florsocker
- 75 g smör smält
Topping
- 100 g mjölkchoklad grovt hackad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 C.
- Smält smöret till kaksmeten i en tjockbottnad kastrull.
- Ta kastrullen av värmen och rör ner resten av ingredienserna.
- Häll upp chokladsmeten i en springform med bakplåtspapper fastspänt i botten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till cheesecakesmeten. ta ut kakan och häll smeten ovanpå. Virvla runt litet i ytan med en gaffel så att cheesecakesmeten kan tränga ner i kakan. Strö över hackad choklad.
- Ställ in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 15 minuter eller tills cheesecakesmeten stelnat.
- Låt kakan svalna på galler innan du lossar den från formen och serverar.
![](https://i1.wp.com/lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2020/02/chokladkakamedcheesecake3blogg.jpg?fit=705%2C1024&ssl=1)