• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Baka glutenfrittFikaGlutenfria mjuka kakorSommarVardag

Glutenfri sockerkaka med vaniljfyllning

av Malin Vesterback 29 februari, 2020

Att baka glutenfri sockerkaka med vaniljfyllning – vem har sagt att det måste vara två helt separata saker? Gör som Malin och testa den här kakan med inbyggd vaniljkräm.

Som alla storheter som någonsin uppfunnits så kom faktiskt denna skapelse till genom ett missöde! Jag hällde i fyllningen för tidigt och förstörde min kaka, trodde jag. I själva verket hade jag skapat en sockerkaka med inbyggd vaniljkräm. Så praktiskt!

Malin Vesterback, receptkreatör

Obs! Det är viktigt att du använder äkta vaniljpulver i fyllningen för den där goda vaniljsmakens skull. 

Glutenfri sockerkaka med vaniljfyllning

Kaksmet:
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl rismjöl
2 dl glutenfritt havremjöl
1 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl neutral olja
1 dl mjölk

Fyllning:
100 g naturell färskost
2 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl florsocker
100 g smält smör

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda rismjöl, potatismjöl, havremjöl och bakpulver och sikta ned det i smeten växelvis med mjölken och oljan.
4. Häll upp smeten i en smord springform med bakplåtspapper i bottnen. För kakan på bilden har använts en springform med diametern 20 cm.
5. Grädda kakan i 15 minuter. Under tiden vispar du ihop ingredienserna till fyllningen.
6. När kakan gräddats i en kvart tar du ut den och häller fyllningen över mitten av kakan. Fyllningen kommer att krossa ytan på kakan och blandas ner i kaksmeten, men det är i sin ordning!
7. Ställ in kakan i ugnen igen och grädda i ytterligare 20 minuter.
8. Stäng av ugnen och låt kakan gräddas på eftervärme i en timme.
9. Skär upp kakan i portionsbitar och servera med färska bär.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 9 Medeltal: 3.7]
färskosthavremjölvanilj
2 kommentarer
3
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri chokladkaka med cheesecakefyllning
nästa inlägg
Recept på glutenfritt surdegsbröd

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

2 kommentarer

Sandra 29 februari, 2020 - 15:22

Hej! Tål inte havremjöl. Har du nått förslag på vad man kan byta ut den med? Eller kan man byta ut allt mjöl mot glutenfritt mjölmix?

Svara
Malin Vesterback 29 februari, 2020 - 15:27

Hej, det går bra att använda glutenfri mjölmix! Men jag tycker inte att det blir så gott med bara stärkelse… Jag skulle ta kokosmjöl men kanske inte fullt 2 dl (som mängden havremjöl) då det drar åt sig rätt mycket vätska. Så mitt förslag är att du byter allt mjöl till mjölmix men blandar i litet kokosmjöl (ca 1 dl) för smak och textur.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt