Denna kryddiga raw äppelkaka består av två lager raw kakdeg; först själva äppelmassan med nötter och russin. Sedan en vaniljdoftande ljus fyllning med cashewnötter. Kakan ställs i frysen för att stelna, en vanlig teknik när man gör rawtårtor.
Slutresultatet blir en trevlig liten bakelse med massor av smak.
Recept: Raw äppelkaka
Lager 1:
100 g äpple i bitar
200 g valnötter
150 g russin
2 msk kokosolja
2 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
Lager 2:
150 g cashewnötter, blötlagda i 4 h
2 msk citronsaft
0,5 dl kokosmjölk
2 msk agavesirap
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
- Mixa alla ingredienser till lager 1 i en matberedare.
- Smaka av och justera med kryddor om det behövs.
- Tryck ut massan i en kakform eller ugnsform med raka kanter.
- Lager 2: Mixa de blötlagda cashewnötterna.
- Tillsätt citronsaft, honung och vanilj.
- Späd med kokosmjölk och mixa helt slät.
- Bred ut ovanpå lager 1 i formen.
- Frys in kakan i 6 timmar.
- Tina i kylskåpet några timmar före servering.