Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

Det här receptet på glutenfria cupcakes med italiensk maräng är ett perfekt alternativ till tårta – dessutom är de mjölkfria!

Så här gör du italiensk maräng

Du behöver:

  • 4 äggvitor
  • 2,25 dl socker
  • 0,75 dl vatten

Instruktioner:

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
  3. Börja vispa äggvitorna igen på maxhastighet med elvispen samtidigt som du tillsätter den varma sockerlagen i en tunn stråle.
  4. Fortsätt sedan vispa på medelhastighet tills marängen svalnat.
Grundrecept på glutenfria cupcakes hittar du här.

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng – recept och montering

  1. Gör grundreceptet nedan
  2. När muffinsen svalnat brer du på ca 1 tsk sylt, lemoncurd eller annan sötsyrlig fyllning.
  3. Spritsa marängen över varje muffins och bränn sedan försiktigt av ytan med en gasbrännare så den får en gyllenbrun färg.
  4. Servera!

Glutenfria och mjölkfria cupcakes

Malin Vesterback
Det här är ett basrecept på glutenfria cupcakes som du kan smaksätta med vad du önskar. För mjölkfritt: Byt ut mjölken till vegetabilisk mjölk.
Måltid Bakning, Fika
Kök Amerikanskt
Portioner 12 st

Ingredienser
  

Torra ingredienser

  • 2,5 dl fin mix Semper
  • 1 tsk psyllium pulveriserat
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt

Våta ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vegetabilisk olja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Placera ut 12 st stadiga muffinsformar på en bakplåt (använd muffinsform för formar av tunnare papper).
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda mjölk och olja i en annan bunke.
  • Rör ner torra ingredienserna och våta ingredienserna växelvis i äggsmeten.
  • Blanda smeten tills den är slät, fyll sedan upp muffinsformarna på plåten med 3/4 smet.
  • Grädda cupcakesbottnarna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  • Ta ut och låt svalna på plåten.
Keyword cupcakes, glutenfritt bröd, grundrecept
Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Senaste recepten:

KategorierBuffé Kalas
Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.