• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BufféGlutenfria muffinsKalas

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

av Malin Vesterback 20 september, 2020

Det här receptet på glutenfria cupcakes med italiensk maräng är ett perfekt alternativ till tårta – dessutom är de mjölkfria!

Så här gör du italiensk maräng

Du behöver:

  • 4 äggvitor
  • 2,25 dl socker
  • 0,75 dl vatten

Instruktioner:

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
  3. Börja vispa äggvitorna igen på maxhastighet med elvispen samtidigt som du tillsätter den varma sockerlagen i en tunn stråle.
  4. Fortsätt sedan vispa på medelhastighet tills marängen svalnat.
Grundrecept på glutenfria cupcakes hittar du här.

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng – recept och montering

  1. Gör grundreceptet nedan
  2. När muffinsen svalnat brer du på ca 1 tsk sylt, lemoncurd eller annan sötsyrlig fyllning.
  3. Spritsa marängen över varje muffins och bränn sedan försiktigt av ytan med en gasbrännare så den får en gyllenbrun färg.
  4. Servera!

Glutenfria och mjölkfria cupcakes

Malin Vesterback
Det här är ett basrecept på glutenfria cupcakes som du kan smaksätta med vad du önskar. För mjölkfritt: Byt ut mjölken till vegetabilisk mjölk.
Skriv ut receptet Pin Recipe
Måltid Bakning, Fika
Kök Amerikanskt
Portioner 12 st

Ingredienser
  

Torra ingredienser

  • 2,5 dl fin mix Semper
  • 1 tsk psyllium pulveriserat
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt

Våta ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vegetabilisk olja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Placera ut 12 st stadiga muffinsformar på en bakplåt (använd muffinsform för formar av tunnare papper).
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda mjölk och olja i en annan bunke.
  • Rör ner torra ingredienserna och våta ingredienserna växelvis i äggsmeten.
  • Blanda smeten tills den är slät, fyll sedan upp muffinsformarna på plåten med 3/4 smet.
  • Grädda cupcakesbottnarna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  • Ta ut och låt svalna på plåten.
Keyword cupcakes, glutenfritt bröd, grundrecept
Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Senaste recepten:

  • Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
  • Receptet på mina glutenfria falafel
  • Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
  • Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
  • Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!

maräng
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås
nästa inlägg
Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt recept

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

9 juni, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Glutenfri chokladtårta med 3 sorters choklad

24 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt