• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BufféGlutenfria tårtorKalas

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

av Malin Vesterback 9 september, 2020

En marängtårta är perfekt när du vill laga en god, men lättlagad tårta som passar såväl barn som vuxna. Vem kan motstå daim, jordgubbar och hemlagad chokladkolasås?

Med Rice Crispies får marängbottnarna en segmjuk konsistens som passar bra ihop med hackad daim.

Hemlagad chokladkolasås, tillsammans med grädde och hackad daim, ger tårtan sin goda smak.
daimtårta
Skriv ut

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

En barnsligt god marängtårta med daim som räcker åt många och går hem hos både stora och små!
Spara på pinterest
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Total tid 1 timme 45 minuter
Portioner 12 pers
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Marängbotten:

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl Rice Krispies

Chokladkolasås

  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk kakao
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 50 g smör

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dubbel-daim

Dekoration:

  • Färska jordgubbar

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Vispa vitorna till ett hårt skum.
  • Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning, tills du fått en blank och fast marängsmet.
  • Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
  • Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm (för 10 bitar).
  • Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 minuter tills den släpper från pappret.
  • Låt svalna och dela på längden till två långa bottnar.

Chokladkolasås:

  • Blanda grädde, äggulor, kakao och sirap i en kastrull.
  • Hetta varsamt upp blandningen under omrörning tills såsen tjocknar.
  • Ta kastrullen av värmen och rör ner smöret.
  • Häll upp såsen i en skål och låt svalna helt innan du brer den på tårtan.

Montering:

  • Lägg en botten på en bricka och bred över hälften av kolasåsen.
  • Bred på ett lager grädde och strö över hackad daim – men spara lite till garneringen.
  • Lägg på den andra botten, resten av kolasås, grädde och daim.
  • Garnera med färska jordgubbar och pynta med snygga små vimplar eller liknande.
  • Förvara i kylen tills servering.
Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 12 Medeltal: 4.1]

Du kanske också gillar:

glutenfri tårta
Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten
Baka en glutenfri banantårta
Daimmarängrice crispies
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri mat – recept på glutenfria maträtter
nästa inlägg
Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

9 juni, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt