Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

En marängtårta är perfekt när du vill laga en god, men lättlagad tårta som passar såväl barn som vuxna. Vem kan motstå daim, jordgubbar och hemlagad chokladkolasås?

Med Rice Crispies får marängbottnarna en segmjuk konsistens som passar bra ihop med hackad daim.

Hemlagad chokladkolasås, tillsammans med grädde och hackad daim, ger tårtan sin goda smak.
daimtårta
Skriv ut

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

En barnsligt god marängtårta med daim som räcker åt många och går hem hos både stora och små!
Spara på pinterest
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Total tid 1 timme 45 minuter
Portioner 12 pers
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Marängbotten:

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl Rice Krispies

Chokladkolasås

  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk kakao
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 50 g smör

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dubbel-daim

Dekoration:

  • Färska jordgubbar

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Vispa vitorna till ett hårt skum.
  • Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning, tills du fått en blank och fast marängsmet.
  • Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
  • Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm (för 10 bitar).
  • Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 minuter tills den släpper från pappret.
  • Låt svalna och dela på längden till två långa bottnar.

Chokladkolasås:

  • Blanda grädde, äggulor, kakao och sirap i en kastrull.
  • Hetta varsamt upp blandningen under omrörning tills såsen tjocknar.
  • Ta kastrullen av värmen och rör ner smöret.
  • Häll upp såsen i en skål och låt svalna helt innan du brer den på tårtan.

Montering:

  • Lägg en botten på en bricka och bred över hälften av kolasåsen.
  • Bred på ett lager grädde och strö över hackad daim – men spara lite till garneringen.
  • Lägg på den andra botten, resten av kolasås, grädde och daim.
  • Garnera med färska jordgubbar och pynta med snygga små vimplar eller liknande.
  • Förvara i kylen tills servering.
Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Du kanske också gillar:

glutenfri tårta
Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten
Baka en glutenfri banantårta
KategorierBuffé Kalas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.