En maffig, men lättlagad snickerskaka med jordnötter, cornflakes och choklad – perfekt att duka fram på brunch!
Tips! Du kan också göra myslibars med samma recept.
Recept: Snickerskaka
- 1 1/2 dl ljus sirap
- 350 g jordnötssmör
- 1 dl finhackade jordnötter (lätt saltade)
- 9-10 dl cornflakes
- 250 gram mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- Koka upp sirapen i en kastrull och tag sedan bort kastrullen från värmen.
- Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet.
- Rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes. Rör om så att det mesta av cornflakesen krossas.
- Platta ut massan i en form och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
- Tryffel: Hetta upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i en skål. Häll sedan den varma grädden över chokladen och rör om tills du fått en slät smet. Häll chokladglasyren över bottnen.
- Ställ kallt att stelna – gärna över natten.
2 kommentarer
Vilket mått på formen hade du ungefär? Fungerar en 28 cm springform eller blir det alldeles för stort?
Hej! Den här formen jag använt på bilden är 24 cm. 26-28 cm går också, det blir bara en tunnare kaka av det hela. Fördelen är att det stelnar snabbare i kylen.