Glutenfri pizzadeg går mycket snabbare och enklare att baka än traditionell pizzadeg av vete. Testa detta recept med majsmjöl och rismjöl som räcker till en hel ugnsplåt. Degen går också bra att grilla på pizzasten.
GLUTENFRI PIZZADEG
- 2 dl rismjöl
- 2 dl majsmjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk pizzakrydda (utan salt)
- 1 msk psylliumpulver (fiberhusk)
- 4 dl ljummet vatten
- 25 g jäst
- 2 msk olivolja
- mjöl till utbakning
- Blanda torra ingredienser i en skål.
- Mät upp vatten i en annan skål och smula ner jästen. Tillsätt oljan.
- Häll vätskan över de torra ingredienserna och arbeta ihop alltsammans till en slät deg.
- Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 15-30 min.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och stjälp upp degen på den.
- Ta majsmjöl eller rismjöl på händerna och tryck ut pizzan. Ta mer mjöl när det börjar klibba. Tryck ut degen från mitten och utåt kanterna, bottnen ska vara tunn i mitten omringad av högre kanter.
- Bred tomatsås (eller barbequesås) över pizzan och toppa med riven ost. Lägg på dina tillbehör.
- Grädda pizzan mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
Betygsätt receptet: