En omelettrulle med lax och spenat är en trevlig lunchrätt som du kan bjuda som egen rätt eller duka fram på buffébordet. Det är både piffigt, gott och vackert!
Omelettrullen kan serveras både som kall förrätt (i nätta små skivor på ett fat) och som varmrätt (då får den gärna komma direkt ut ugnen).
Omelettrulle med lax och spenat
Du behöver:
Omelettsmet:
- 6 ägg
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, nymald
Fyllning:
- ca 150 g lax (eller forell) i tärningar
- smör till stekning
- en rejäl näve färsk spenat, sköljd
- en grov nypa färsk dill, hackad
- salt, peppar
- ca 1 dl crème fraiche
Gör så här:
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Pensla pappret med lite smält smör.
- Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde med stora svep.
- Salta och peppra.
- Slå omelettsmeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 15 minuter.
- Under tiden, gör fyllningen: Stek laxbitarna i smör nästan klara. Tillsätt spenaten i pannan och krydda. Rör ner crème fraiche och låt blandningen puttra koka ihop, ca 30 sekunder. Ta av värmen.
- Bred ut fyllningen över ugnsomeletten.
- Ta tag i bakplåtspappret under omeletten och lyft försiktigt – vinka över en bit av långsidan först, börja sedan rulla omeletten till en rulltårta – bara med hjälp av pappret. Försök avsluta med att få skarven underst.
- Servera genast eller kyl ner för senare (.ex buffén).
3 kommentarer
Hur fick du din så snyggt rullad? tyckte det bara rann iväg och jättesvår att flytta efter rullning. Omeletten gick lätt sönder. Men MYCKET god.
Rulla som en rulltårta! Dvs lyft på bakplåtspappret och låt den rulla sig själv, rulla inte med fingrarna.
[…] Recept här! […]