• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BrunchBufféFestFiskHelgPåsk

Omelettrulle med lax och spenat

av Malin Vesterback 31 mars, 2016

En omelettrulle med lax och spenat är en trevlig lunchrätt som du kan bjuda som egen rätt eller duka fram på buffébordet. Det är både piffigt, gott och vackert!

Omelettrullen kan serveras både som kall förrätt (i nätta små skivor på ett fat) och som varmrätt (då får den gärna komma direkt ut ugnen).

Omelettrulle med lax och spenat

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 2 Medeltal: 4]

Du behöver:

Omelettsmet:

  • 6 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Fyllning:

  • ca 150 g lax (eller forell) i tärningar
  • smör till stekning
  • en rejäl näve färsk spenat, sköljd
  • en grov nypa färsk dill, hackad
  • salt, peppar
  • ca 1 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla pappret med lite smält smör.
  3. Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde med stora svep.
  4. Salta och peppra.
  5. Slå omelettsmeten i formen.
  6. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 15 minuter.
  7. Under tiden, gör fyllningen: Stek laxbitarna i smör nästan klara. Tillsätt spenaten i pannan och krydda. Rör ner crème fraiche och låt blandningen puttra koka ihop, ca 30 sekunder. Ta av värmen.
  8. Bred ut fyllningen över ugnsomeletten.
  9. Ta tag i bakplåtspappret under omeletten och lyft försiktigt – vinka över en bit av långsidan först, börja sedan rulla omeletten till en rulltårta – bara med hjälp av pappret. Försök avsluta med att få skarven underst.
  10. Servera genast eller kyl ner för senare (.ex buffén).

ägglaxspenat
3 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Fröbröd utan mjöl
nästa inlägg
Gravlaxsnittar utan bröd

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

3 kommentarer

Jaana 31 mars, 2016 - 17:10

Hur fick du din så snyggt rullad? tyckte det bara rann iväg och jättesvår att flytta efter rullning. Omeletten gick lätt sönder. Men MYCKET god.

Svara
Malin 31 mars, 2016 - 17:45

Rulla som en rulltårta! Dvs lyft på bakplåtspappret och låt den rulla sig själv, rulla inte med fingrarna.

Svara
Omelettrulle med spenat och lax – fyllning | BloggBritta 1 april, 2016 - 17:57

[…] Recept här! […]

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt