• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödGrillatSommar

Glutenfria pitabröd på grillen

av Malin Vesterback 13 juni, 2016

Pitabröd på grillen låter kanske svårt men det är fullt möjligt med lite förberedelser (och en bra pizzasten). Här får du lite goda råd och ett användbart grundrecept som du även kan baka pizza eller tunnbröd av.

Lyckas med glutenfria pitabröd på grillen

Här kommer några användbara tips för att lyckas med dina bröd:

  • Använder du kolgrill som vi gjorde så skall du placera kolet (eller briketterna) i en ring längs med kanten på grillen runt om. Det ska inte vara någon eld i mitten rakt under stenen, då spricker den.
  • Det är extra viktigt att bröden har vänts i mjöl före stekning då de tillreds på en torr pizzasten, annars fastnar de.
    I ugnen, på en bakplåt med bakplåtspapper, är det inte lika noga.
  • Stektiden varierar enligt metod, men några minuter på var sida. Degen är väldigt saftig så den tål överstekning.
    I ugnen behöver de inte vändas, grädda dem i 250 C ca en kvart.
  • Överblivna bröd är supergoda som frukost. Rosta dem, fyll med pålägg och vik ihop.

Recept: Glutenfria pitabröd

ca 10 st

  • 4 dl ljummet vatten eller mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk psylliumpulver
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • rismjöl till utbakning

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i vattnet.
  2. Tillsätt olja, salt och honung.
  3. Vispa ner psyllium.
  4. Rör ner mjölsorterna litet i taget.
  5. Plasta in skålen och låt degen kalljäsa i kylen några timmar (idealiskt när du vill göra degen i förväg) eller jäs i rumstemperatur i en halvtimme.
  6. Baka ut degen till 8 bollar, var inte rädd att ta mycket mjöl på händerna.
  7. Platta sedan ut alla bollar till platta bröd.
  8. Stek bröden på var sida i het stekpanna, i ugnen, på muurikka eller på grillen!

Vi åt pitabröden med Grekisk kyckling med fetaostdipp

1 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Gravlaxsnittar utan bröd
nästa inlägg
Grekisk marinad till kyckling och en fetaostdipp

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

1 kommentar

Spritt språngande spridda tankar – Tänkta tankar 29 januari, 2017 - 16:22

[…] snubblade jag över Malin Båtmästars glutenfria pitabröd och eftersom jag har enbart goda erfarenheter av Malins recept tänkte jag att jag helt enkelt får […]

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt