• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
GrillatKycklingSommar

Grekisk marinad till kyckling och en fetaostdipp

av Malin Vesterback 6 juli, 2016

Hur gör man en god marinad till kyckling? Gemensamt för alla marinerar är att du behöver en god olja som bas, något salt, något sött, något syrligt och något smakrikt som exempelvis vitlök och örter.

Den här grekiska marinaden har allt detta. Rekommenderar den varmt!

Grillad kyckling i grekisk marinad med fetaostdipp

4 st kycklingfiléer

Grekisk marinad till kyckling

  • 1 dl olivolja
  • saft och skal av en halv citron
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk torkade örter (kryddblandning)

1. Skär 3-4 st (0,5 cm djupa) snitt i varje kycklingfilé, det gör att marinaden tränger in bättre och filéerna blir dessutom enklare att grilla.
2. Placera filéerna i en påse eller ugnsform.
3. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll blandningen över kycklingfiléerna.
4. Låt marinera i kylskåpet några timmar. Ta ut dem i rumstemperatur en halvtimme före tillredning.
5. Grilla filéerna på het grill, några minuter på var sida. Grilla dem inte för länge! Så fort de blir genomstekta tar du dem av värmen och virar in dem i aluminiumfolie. Innertemperaturen stiger ännu en aning inne i foliet.

Vi åt denna grillade kyckling med glutenfria pitabröd och fetaostdippen nedan.

Fetaostdipp

  • 200 g äkta fetaost i saltlag
  • 3 msk grekisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 soltorkade tomater
  • en nypa socker

1. Mixa alla ingredienser i matberedaren till en kräm.
2. Servera med kycklingen och pitabröden.

Glutenfria pitabröd på grillen

citronfetaostkycklingvitlök
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria pitabröd på grillen
nästa inlägg
Mjölfri och glutenfri chokladkolakaka

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och...

26 april, 2020

Enkel glutenfri efterrätt: glutenfria mandelbakelser med grädde och...

22 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt