Hur gör man en god marinad till kyckling? Gemensamt för alla marinerar är att du behöver en god olja som bas, något salt, något sött, något syrligt och något smakrikt som exempelvis vitlök och örter.
Den här grekiska marinaden har allt detta. Rekommenderar den varmt!
Grillad kyckling i grekisk marinad med fetaostdipp
4 st kycklingfiléer
Grekisk marinad till kyckling
- 1 dl olivolja
- saft och skal av en halv citron
- 1 tsk honung
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 tsk torkade örter (kryddblandning)
1. Skär 3-4 st (0,5 cm djupa) snitt i varje kycklingfilé, det gör att marinaden tränger in bättre och filéerna blir dessutom enklare att grilla.
2. Placera filéerna i en påse eller ugnsform.
3. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll blandningen över kycklingfiléerna.
4. Låt marinera i kylskåpet några timmar. Ta ut dem i rumstemperatur en halvtimme före tillredning.
5. Grilla filéerna på het grill, några minuter på var sida. Grilla dem inte för länge! Så fort de blir genomstekta tar du dem av värmen och virar in dem i aluminiumfolie. Innertemperaturen stiger ännu en aning inne i foliet.
Vi åt denna grillade kyckling med glutenfria pitabröd och fetaostdippen nedan.
Fetaostdipp
- 200 g äkta fetaost i saltlag
- 3 msk grekisk yoghurt
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- 2 soltorkade tomater
- en nypa socker
1. Mixa alla ingredienser i matberedaren till en kräm.
2. Servera med kycklingen och pitabröden.
Glutenfria pitabröd på grillen