En naturligt glutenfri variant på julklassikern mjuk pepparkaka
Den här glutenfria mjuka kakan får sin goda smak utav kanel, kardemumma, kokossocker, kvarg och lingonsylt.
Angående kryddorna kan du gärna experimentera litet; malen ingefära skulle också ha passat bra. Nejlika också – men det är jag inte så förtjust i så det struntade jag i. Pomerans är ju också en kandidat.
Malin, receptskapare
Tips! Vill man göra det riktigt enkelt för sig köper man färdig pepparkakskrydda och använder det.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/11/mjuk-pepparkaka1.jpg)
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2017/11/mjuk-pepparkaka2_web-768x1019.jpg)
Naturligt glutenfri mjuk pepparkaka
En kryddig och saftig mjuk kaka som passar fint i adventstider. Kakan är naturligt glutenfri; bakad på teffmjöl och rismjöl.
Spara på pinterest
Portioner 8 portioner
Ingredienser
- 2 st ägg
- 2 dl kokossocker
- 250 g kvarg 1 burk
- 1 dl lingonsylt
- 1 dl teffmjöl
- 2,5 dl rismjöl
- 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk kanel
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kardemumma stött
- 50 g smör smält
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 1 tsk apelsinjuice
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C.
- Vispa ägg och kokossocker pösigt.
- Tillsätt kvarg och lingonsylt i smeten och rör om väl.
- Blanda alla torra ingredienser; mjölsorter, psyllium, bikarbonat och kryddor, i en skål.
- Vänd ner torra ingredienserna i kaksmeten.
- Rör till sist ner det smälta smöret.
- Häll upp smeten i en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten.
- Grädda kakan i ca 50 minuter tills torr i mitten.
- Låt kakan svalna på galler och dekorera sedan med florsocker blandat med apelsinjuice.