• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfria tårtorKalasVinter

Baka en glutenfri banantårta

av Malin Vesterback 17 februari, 2018

En glutenfri banantårta består av en glutenfri chokladbotten, bananfyllning och marsipan. Det är en enklare tårta än du tror!

Banantårtan smaksätts med en enkel fyllning av mosad banan, vaniljpulver och grädde och dekoreras med smält choklad. 

GLUTENFRI BANANTÅRTA

Chokladbotten:
3 ägg
3 dl socker
75 g smör, smält
2 dl mjölk
1,5 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
3 tsk starkt kaffe

Botten:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda rismjöl, mandelmjöl, kakao och bakpulver i skål.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten växelvis med smör och mjölk.
5. Smaksätt smeten med kaffe och häll upp i en springform med bakplåtspapper i bottnen. (24 cm i diameter)
6. Grädda bottnen i 45 minuter.
Obs! Det är normalt att glutenfria kakor får formen av en krater i slutet av gräddningen. När kakan är klar; vänd försiktigt upp den på ett bakunderlägg eller smörpapper med ovansidan (kratern) nedåt.
7. Dela bottnen i två bottnar och skär sedan kakan på mitten så att du får totalt 4 halvmånar.

Fyllning:
– 2 mosade bananer + 2 dl vispad grädde + 1 tsk vaniljpulver + socker efter smak
– vispad grädde

Dekorering:
1,5 tub gul marsipan
smält choklad

Montering:

  1. Lägg en botten (halvmåne) på en stor bricka.
  2. Bred på ett lager bananfyllning.
  3. Lägg en till botten ovanpå och fortsätt tills alla fyra bottnar ligger ovanpå varandra.
  4. Bred på grädde och jämna till alla kanterna.
  5. Kavla ut gul marsipan till ett täcke som är större än  själva tårtan, kom ihåg att räkna med några centimeter extra i kanterna som sedan skärs bort.
  6. När marsipanen ligger på tårtan kan du försiktigt forma kakan från halvmåne till formen av en banan. Pressa försiktigt ihop tårtan med händerna så att den blir lite högre samtidigt som du böjer den något.
  7. Smält mörk choklad i mikron och pensla kakan med chokladen.

Ställ tårtan i kylen tills servering.

bananmarsipan
2 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria och mjölkfria muffins till mellanmålet
nästa inlägg
Påskdessert med vitchoklad och passionsfrukt

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

2 kommentarer

Carola 17 oktober, 2018 - 19:17

Hejsan
Hur många pers beräknas tårtan räcka till?
Ser jättegod ut
Carola

Svara
malinsdriftigheter 17 oktober, 2018 - 20:51

Hej!
Tack! Ja-a. Svår att avgöra med den där formen på tårtan – men jag skulle nog säga att den räcker till 12 personer.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt