• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
DessertPåsk

Påskdessert med vitchoklad och passionsfrukt

av Malin Vesterback 24 mars, 2018

Passionsfrukt är en trevlig smaksättare i en påskdessert. Här har den exotiska frukten rörts ner i en enkel chokladmousse som du gör på vispad grädde.

I äkta zero waste-anda har fruktskalen fått ett andra liv som små dessertskålar. Slutresultatet påminner om fyllda ägghalvor. Perfekt till påsk, eller hur?

Passionsfruktsmousse med vit choklad
4 portioner

Mousse:
4 passionsfrukter
150 g vit choklad
2 äggulor, rumstempererade
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde, lätt vispad
Chokladägg, till dekoration

Gör så här:
1. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Sila bort kärnorna.
2. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning på svag värme.
3. Rör ner äggulorna i chokladen; sedan yoghurten och passionsfruktssaften.
4. Vänd slutligen ned den lätt vispade grädden.
5. Fördela moussen i skålar (eller i passionsfrukt-skalen)
6. Dekorera med chokladgodis-ägg.


Senaste inläggen:

  • Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
  • Receptet på mina glutenfria falafel
  • Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
  • Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
  • Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
passionsfruktvit choklad
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Baka en glutenfri banantårta
nästa inlägg
Glutenfri smulkaka med jordgubbar, persikor och färskostfyllning

Fler recept att pröva

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och...

26 april, 2020

Glutenfri chokladtårta med 3 sorters choklad

24 april, 2020

Enkel glutenfri efterrätt: glutenfria mandelbakelser med grädde och...

22 april, 2020

Glutenfri morotskaka med vaniljfrosting

8 april, 2020

Havtornscheesecake – enkelt recept

12 mars, 2020

Omelettrulle med lax och spenat

31 mars, 2016

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt