Passionsfrukt är en trevlig smaksättare i en påskdessert. Här har den exotiska frukten rörts ner i en enkel chokladmousse som du gör på vispad grädde.

I äkta zero waste-anda har fruktskalen fått ett andra liv som små dessertskålar. Slutresultatet påminner om fyllda ägghalvor. Perfekt till påsk, eller hur?

Passionsfruktsmousse med vit choklad
4 portioner
Mousse:
4 passionsfrukter
150 g vit choklad
2 äggulor, rumstempererade
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde, lätt vispad
Chokladägg, till dekoration
Gör så här:
1. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Sila bort kärnorna.
2. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning på svag värme.
3. Rör ner äggulorna i chokladen; sedan yoghurten och passionsfruktssaften.
4. Vänd slutligen ned den lätt vispade grädden.
5. Fördela moussen i skålar (eller i passionsfrukt-skalen)
6. Dekorera med chokladgodis-ägg.
Senaste inläggen:
- Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
- Receptet på mina glutenfria falafel
- Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
- Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
- Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!