• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfria muffinsMellanmålVardagVinter

Glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins med banan och havre

av Malin Vesterback 19 oktober, 2019

Riktigt goda glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins får du genom att baka med banan och havre! Dessa muffins smular inte och passar ypperligt som mellanmål. Om du vill kan du givetvis söta dem också och servera som kaffebröd, 1 dl socker räcker.

En kopp té serverad med glutenfria och sockerfria muffins med banan och havre.

Inte naturligt glutenfritt?

Glutenfri mix är sällan naturligt glutenfri och strikt naturligt glutenfri diet godkänner heller inte havre.

För enkelhetens skull har jag använt mig av Sempers glutenfria mjölmix som jag blandat upp med kokosmjöl. Vill du baka helt naturligt glutenfria muffins så skippar du mixen och använder rismjöl och kokosmjöl istället.
Istället för havre rekommenderar jag boveteflingor, hirsflingor eller quionaflingor. Allra helst en blandning för att förvilla smakerna! Glutenfritt har sällan neutral smak men genom att blanda flera sorter blir det oftast bättre.


Malin, receptskapare

Skriv ut

Glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins med banan och havre

Jättegoda mellanmålsmuffins som inte smular. Välj själv om du gör dem helt sockerfria eller om du vill tillsätta lite sötma. 1 dl socker räcker.
Spara på pinterest
Portioner 12 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Equipment

  • muffinsplåt
  • muffinsformar

Ingredienser

  • 3 st bananer mogna
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl mandelmjölk eller annan veg. mjölk
  • 0,5 dl kokosolja

Torra ingredienser

  • 3,5 dl havregryn glutenfria
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2,5 dl Semper Gluten free white flour mix
  • 1 msk psylliumpulver finerhusk
  • 1 tsk ingefära malen
  • 2 tsk bakpulver 1
  • 1 tsk bikarbonat matsoda
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C. Ta fram en muffinsplåt och placera ut pappersformar i den.
  • Mosa bananerna i en bunke och tillsätt äggen, veg. mjölk och olja. Rör om.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i banansmeten.
  • Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills de fått färg.
  • Låt muffinsen svalna på galler. Förvara i plastpåse.

Här hittar du fler recept på muffins: Muffinsrecept.

bananhavremejerifrittsockerfritt
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Baka snabba och goda glutenfria bullar utan jäst
nästa inlägg
Glutenfritt proteinbröd – superenkelt recept

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt