Riktigt goda glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins får du genom att baka med banan och havre! Dessa muffins smular inte och passar ypperligt som mellanmål. Om du vill kan du givetvis söta dem också och servera som kaffebröd, 1 dl socker räcker.

Inte naturligt glutenfritt?
Glutenfri mix är sällan naturligt glutenfri och strikt naturligt glutenfri diet godkänner heller inte havre.
För enkelhetens skull har jag använt mig av Sempers glutenfria mjölmix som jag blandat upp med kokosmjöl. Vill du baka helt naturligt glutenfria muffins så skippar du mixen och använder rismjöl och kokosmjöl istället.
Istället för havre rekommenderar jag boveteflingor, hirsflingor eller quionaflingor. Allra helst en blandning för att förvilla smakerna! Glutenfritt har sällan neutral smak men genom att blanda flera sorter blir det oftast bättre.
Malin, receptskapare

Glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins med banan och havre
Equipment
- muffinsplåt
- muffinsformar
Ingredienser
- 3 st bananer mogna
- 2 st ägg
- 0,5 dl mandelmjölk eller annan veg. mjölk
- 0,5 dl kokosolja
Torra ingredienser
- 3,5 dl havregryn glutenfria
- 1 dl kokosmjöl
- 2,5 dl Semper Gluten free white flour mix
- 1 msk psylliumpulver finerhusk
- 1 tsk ingefära malen
- 2 tsk bakpulver 1
- 1 tsk bikarbonat matsoda
- 1 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C. Ta fram en muffinsplåt och placera ut pappersformar i den.
- Mosa bananerna i en bunke och tillsätt äggen, veg. mjölk och olja. Rör om.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i banansmeten.
- Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills de fått färg.
- Låt muffinsen svalna på galler. Förvara i plastpåse.
Här hittar du fler recept på muffins: Muffinsrecept.