• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FrukostGlutenfritt brödMellanmålVardag

Glutenfritt proteinbröd – superenkelt recept

av Malin Vesterback 20 oktober, 2019

Söker du recept på proteinbröd? Då har du hittat rätt! Den här lättlagade, glutenfria proteinlimpan med ägg, chiafrön och tahini kommer att bli din nya favorit.

Du blandar mitt proteinbröd i en blender (smoothiemixer). Det går snabbt och du slipper en massa disk.

Malin, receptskapare

Huvudingrediensen i proteinbröd är ägg. Det går åt 6 st ägg för att göra detta proteinbröd, men i vissa recept kan det gå åt så mycket som 8 st.

Tahini eller sesampasta är en pasta gjord av krossade sesamfrön. Pastan har varierande smak och egenskaper beroende på om fröna är skalade eller inte, samt rostade eller orostade. Den används i matlagning i Mellanöstern och Nordafrika, och är en av ingredienserna i till exempel hummus och baba ganouj. Röran äts ofta som dipp, i meze eller tillsammans med huvudrätten, till exempel grillad fisk. Sesamfrön innehåller många essentiella fettsyror och har hög kalorihalt.

Källa: Wikipedia

Chiafrön innehåller 18 av de 20 essentiella aminosyrorna som vi behöver för att må bra och de har en proteinhalt på 21 procent . Det är lika mycket protein som i nötkött, vilket gör chiafrön till en mycket bra källa till vegetabiliskt protein.

Protein hjälper dig att bygga muskler så ät gärna denna limpa efter träning!

Skriv ut

Glutenfritt proteinbröd med tahini

En lättlagad limpa med extra mycket proteiner från ägg, kikärtsmjöl och tahini.
Spara på pinterest
Portioner 1 bröd
Receptkreatör Malin Vesterback

Equipment

  • Brödform

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 2 dl tahini
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk äppelmos osötad
  • 0,5 dl chiafrön
  • 3 msk kokosmjöl
  • 3 msk kikärtsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Knäck äggen i en mixer och pulsa maskinen tills äggen blivit skummiga.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är blandat.
  • Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda brödet i mitten av ugnen i 45 minuter.
  • Låt brödet svalna på galler innan du skär upp det i skivor.

Gillade du receptet?

Proteinbrödet är ett av 53 nya, glutenfria brödrecept som du hittar i e-boken Lyckas med glutenfritt bröd.

Läs mer här.

Fler brödrecept hittar du här.

chiafrönLCHFlimpatahini
2 kommentarer
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins med banan och havre
nästa inlägg
Gör egen glutenfri granola – krispig och god

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

2 kommentarer

Daniel 8 augusti, 2020 - 22:27

Kan man byta ut tahini mot något annat?

Svara
Malin Vesterback 9 augusti, 2020 - 16:14

Du kan byta till vilket nöt- eller frösmör du vill, men enklast kanske jordnötssmör.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt