• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
AdventFikaGlutenfri julbakningGlutenfria mjuka kakorVinter

Glutenfri mjuk kaka med lingon- och vitchokladgrädde

av Malin Vesterback 21 november, 2019

Mera adventsbakning! Här har en glutenfri mjuk kaka smaksatt med kardemumma fått ett ljuvligt täcke av lingon-vitchokladgrädde över sig. En fantastiskt vacker vinterkaka, eller hur? God är den också.

Att smälta choklad i grädde kallas även fluff.

Hur gör man ”fluff”?

Fluff går att göra på nästan vilket godis som helst; allt du behöver göra är att smälta ned godiset i varm grädde och sedan kyler du ned massan över natten i kylen. Följande dag är det bara att vispa upp gräddblandningen och vips har du en god mousse/kräm att fylla din tårta med eller som här; bre ovanpå en kaka.

Denna gång valde jag att använda vitchoklad eftersom jag tänkte att det skulle passa bra med lingon. Det gjorde det också.

Malin, receptskapare

Det rosa pulvret ovanpå kakan är lingonpulver. Alltså torkade och finmalda lingon som finns att köpas som pulver i välsorterade affärer och kanske hälsokostbutiker.

Skriv ut

Glutenfri mjuk kaka med kardemumma

naturligt glutenfri
Spara på pinterest
Portioner 8 portioner
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 150 g smör rumstempererat
  • 1,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 dl majsstärkelse eller potatismjöl
  • 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Instruktioner

  • Rör smör och socker fluffigt med elvisp.
  • Tillsätt äggen, ett i sänder, och fortsätt vispa tills du fått en luftig smet.
  • Rör ner yoghurten.
  • Blanda alla torra ingredienser; mjölsorter, psyllium, kryddor och bakpulver i en skål.
  • Vänd ner torra ingredienserna i äggsmeten, litet i taget,
  • Häll upp smeten i en kakform (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper i bottnen.
  • Grädda kakan i 200 C, 30 minuter.
  • Låt kakan svalna, lossa den sedan försiktigt från formen och bred på chokladfluffet.

Anteckning

Vitchokladfluff med lingon
3 dl vispgrädde, 150 g vitchoklad i bitar, 100 g frysta lingon
Hetta upp grädden i en kastrull; låt ej koka!
Tillsätt chokladen och rör tills det smält.
Tillsätt lingon och rör om
Låt stå i kylen i minst 12h, gärna över natten.
Ta ut skålen ur kylen och vispa upp lingon-chokladgrädden med elvisp tills önskad konsistens.
kardemummalingonvit choklad
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Lyckas med glutenfria kanelbullar
nästa inlägg
Glutenfri grönkålspaj med ädelost och valnötter

Fler recept att pröva

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på...

11 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt