• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
AdventGlutenfri julbakningGlutenfritt brödVinter

Baka naturligt glutenfri jullimpa

av Malin Vesterback 17 december, 2019

Ett enkelt recept på naturligt glutenfri jullimpa kommer här; bakas med fördel genom kalljäsning.

När degen jäser över natten blir den fastare och enklare att baka ut. Bakar du bröden direkt kan du behöva mer mjöl till utbakningen än vad som står i receptet, men det är helt okej! Ta så mycket mjöl att degen inte fastnar på fingrarna och jobba in det väl i degen när du formar limporna.

Lycka till – och god jul!

NATURLIGT GLUTENFRI JULLIMPA

2 st. bröd

  • 5 dl mjölk
  • 25 g färsk jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malda brödkryddor (fänkål, anis, kummin, kardemumma,
  • pomerans)
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 dl boveteflingor
  • 2 msk psylliumpulver (fiberhusk)
  • 1 ägg
  • 3 dl teffmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • Uppvispat ägg till pensling

Instruktioner:

1. Rör ut jästen i ljummen mjölk
2. Tillsätt salt, kryddor, sirap, boveteflingor och psyllium, blanda väl
3. Låt degen svälla en kvart.
4. Rör ner ägget och slutligen mjölet.
5. Låt degen jäsa under bakduk i en timme eller i kylskåp över natten.
6. Baka ut degen på mjölat bakbord (rismjöl) och forma degen till två limpor.
7. Placera ut limporna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg.
8. Grädda bröden på 225 grader i ca 20 minuter (tills limporna fått fin färg).

Om du vill; pensla de varma limporna med smör eller kaffe blandad med mörk sirap och grädda dem 5 minuter till.

Här hittar du fler glutenfria julrecept

limpa
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri julkaka med kaffesmörkräm och konjak
nästa inlägg
Pavlova till jul – baka en julgranstårta!

Fler recept att pröva

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på...

11 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt