• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödVardag

Enkelt glutenfritt bröd

av Malin Vesterback 2 januari, 2020

Det smartaste sättet att baka enkelt, glutenfritt bröd på? Gör en äggsmet med massor av frön och gryn i och grädda till en grov limpa i brödform. Det är superenkelt och riktigt praktiskt.

Det här brödet brukar jag göra när jag inte har lust att baka något invecklat och mitt skafferi svämmar över av halvfulla påsar av nötter, gryn och mjöl. Ett perfekt bröd att baka nu i januari när svångremmen behöver dras åt efter julens festligheter och utsvävningar!

Malin Vesterback, receptkreatör

Ett riktigt ”skåpstädningsbröd” med andra ord.

Så här gör du:

GRUNDRECEPT, GLUTENFRITT BRÖD

5 ägg
1 dl smält kokosolja (eller annan olja)
0,5 dl muscovadosirap (eller annan sirap, honung/agave)
100 g boveteflingor (eller ex. havregryn)
50 g mandelmjöl (eller annat gf mjöl)
100 g pumpafrön
50 g solrosfrön
50 g hela linfrön
2 msk chiafrön
1 tsk havssalt

GÖR SÅ HÄR
1. Smält kokosoljan i en kastrull (eller skippa detta om du tänker köra med ex. olivolja istället)
2. Blanda olja, ägg och sirap i en skål.
3. Blanda resterande, torra ingredienser i en bunke och häll över ägg-olje-sirapsblandningen.
4. Rör noggrant tills du får en väl blandad smet.
5. Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper (ta gärna en lite mindre form än standardmått).
6. Grädda brödet på 150 C i 60 minuter.

Låt brödet svalna helt innan du skär upp. Servera med god ost och kanske marmelad?

Variationer

Dessa ingredienser kan du också använda:

  • Burktömning: lingonsylt, äppelmos, nötsmör, tahini
  • Bananräddning: Åtminstone 1 st kan du mosa ner
  • Fint rivna rotfrukter som morot eller rödbeta
  • Torkade bär och frukter i bitar, låt dem gärna stå i en kopp vatten en timme före så blir de mjukare i brödet

Obs, inte allt jag nämnde ovan på en gång förstås. Blanda sånt som passar ihop! Lycka till, mvh Malin.

äggfrön
4 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri moussetårta med mango och vitchoklad
nästa inlägg
Glutenfria vegobullar med quinoa och morot

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

4 kommentarer

Martina 13 mars, 2017 - 19:44

Låter som ett bröd i min smak, sparas!

Svara
Malin Båtmästar 13 mars, 2017 - 20:35

Tack Martina ?

Svara
Mathias Andersson 25 mars, 2017 - 14:01

Tack för ett bra recept
Står just nu o smakar en skiva efter mitt första test av detta recapt. Smakar jättegott! O det va ju lätt o göra o perfekt att man kan ha i lite vad man vill ?. Hur länge kan man tänka sig det ”håller” om man förvarar det i skafferiet? Eller kanske är bäst o frysa det direkt o sen ta fram när man behöver.

Svara
Malin Båtmästar 26 mars, 2017 - 14:12

Vad roligt att du gillade receptet! 🙂 Jag skulle nog rekommendera att frysa in det som du/ni inte äter direkt, det blir ganska fort torrt och tråkigt. Bröd med mycket ägg brukar vara godast efter gräddning och sen dalar det ganska snabbt 😀 nackdelen med snabb-bröd.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt