• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BrunchGlutenfria våfflor & pannkakorHelgMellanmål

Glutenfria våfflor med rismjöl

av Malin Vesterback 6 januari, 2020

Glutenfria våfflor med rismjöl och mandel blir fasta i formen och går inte sönder under stekningen. Framför allt blir de mycket godare än våfflor gjorda på glutenfri mix.

Hemligheten bakom dessa supergoda glutenfria våfflor är att välja rätt mjölsorter. Ris (som är neutralt i smak och konsistens), mandel (för smaken) och kokosmjöl (för sötma och konsistens).

Naturligt glutenfria våfflor med rismjöl och mandelmjöl – godare än originalet!

Jag gillar knapriga våfflor med mycket smak och det tycker jag att mitt recept på naturligt glutenfria våfflor levererar. Faktiskt så föredrar jag dessa framför våfflor på vetemjöl – de är så goda! // Malin, receptkreatör.

Naturligt glutenfria våfflor

4 dl mjölk
2 ägg
75 g smör, smält
1 dl mandelmjöl
3 dl rismjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk socker
1 tsk bakpulver
en nypa salt

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Knäck ner äggen och börja röra om medan du späder med mjölken.
3. Tillsätt det smälta smöret.
4. Låt smeten svälla i en halvtimme.
5. Grädda i våffeljärn, ta ungefär 1 dl smet per lagg.

Servera de frasiga våfflorna med grädde och jordgubbar.

Tål du inte mandel? Byt ut mot glutenfritt havremjöl.

Recept: Malin Vesterback

Testa också gärna glutenfria pannkakor!

Vad tyckte du om receptet?

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 5 Medeltal: 4]
mandelrismjöl
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria vegobullar med quinoa och morot
nästa inlägg
Recept på naturligt glutenfri pannkakssmet till pannkakor och crêpes

Fler recept att pröva

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och...

26 april, 2020

Picknickägg med avokadofyllning – perfekt proviant på skogspromenaden

21 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt